Luka Juri: Odločil sem se

Svoje namere bo razkril šele jutri ob 12. uri.

Objavljeno
07. november 2011 17.12
Posodobljeno
07. november 2011 17.12
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – V pogovoru za Svet je Luka Juri povedal, da ne razume, zakaj ga ni med kandidati za prihajajoče volitve na listi SD. Še pred nekaj dnevi naj bi mu Uroš Jauševec na sestanku zatrjeval, da je med kandidati. Za odločitev stranke je izvedel na dan predvolilne konference prek SMS-sporočila.

Komu koristi odsotnost Jurija?

Na vprašanje, kaj je bilo krivo za tako odločitev stranke, odgovarja: »Za tem je bilo gotovo nekaj pomembnega.« Po njegovem mnenju bi njegova odstranitev z liste ustrezala nekomu iz drugega okraja in mu tako omogočila boljši volilni izid. Pravi, da bi bili lahko krivi glasovanje o TEŠ 6, blokiranje plinskega terminala na obali in njegovo mnenje o občini Ankaran.

SD ga je razrešil

»Do te odločitve sem se zaradi zvestobe stranki odločal le o SD. Ta odločitev stranke me je tega razrešila.« Na vprašanje, ali se bo pojavil na kateri drugi listi, pa odgovarja, da bi se pridružil alternativi na levici, ki je po njegovem mnenju »edini kredibilni kandidat na volitvah«. Tako razblinja vse dvome o tem, komu se bo pridružil na prihajajočih volitvah.

V telefonskem pogovoru z nami pa je dejal: »Tako je, odločil sem se, vendar bom odločitev sporočil jutri.«