Virantu se dviguje, Jankoviću upada

Pridobivata tudi Janez Janša in Borut Pahor.

Objavljeno
14. november 2011 09.23
Posodobljeno
14. november 2011 09.42
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – Po izsledkih ankete Dela je vlada, ki opravlja le tekoče posle, bolj priljubljena. Najbolj priljubljeni politik v državi je še vedno Danilo Türk, Gregor Virant pa je z drugega mesta izrinil Radovana Žerjava.

Janši in Virantu priljubljenost raste

Z oceno 3,64 na prvem mestu ostaja predsednik Slovenije Danilo Türk, v primerjavi s prejšno anketo je veliko pridobil tudi Gregor Virant, ki je z drugega mesta izrinil predsednika SLS, Radovana Žerjava. Priljubljenost je upadla tudi četrtemu Janezu Potočniku, petemu Lojzetu Peterletu in šestemu Karlu Erjavcu. V srednjem delu lestvice je priljubljenost narasla le Janezu Janši, ki se nahaja na sedmem mestu.

Ljubljanski župan zaostaja

Na devetem mestu je z zdrsom priljubljenosti ljubljanski župan Zoran Janković, tik za njim pa je evropski poslanec SDS Milan Zver. Sledijo mu Mitja Gaspari, Patrick Vlačič, Zmago Jelinčič, Pavel Gantar in Jelko Kacin. Vsem omenjenim je, če primerjamo s prejšnjo anketo, priljubljenost upadla.

Šele na šestnajstem mestu je predsednik SD Borut Pahor, takoj za njim pa Miran Potrč. Obema je priljubljenost v primerjavi s prejšnjo anketo narasla. Z lestvice se poslavljata Gregor Golobič in Branko Grims, zamenjala pa ju bosta predsednica NSi Ljudmila Novak in predsednica LDS Katarina Kresal.