Ni parlament izgubil volivcev, volivci so izgubili svoje poslance

Zeleni Slovenije predstavili program in kandidate.

Objavljeno
06. november 2011 21.06
Posodobljeno
06. november 2011 21.06
M. U.
M. U.

LJUBEČNA – Na programski konvenciji Zelenih Slovenije, kjer so se zbrali kandidati iz vseh osmih volilnih enot, je volilni program Zelenih Slovenije predstavil predsednik stranke Vlado Čuš. Čuš je izpostavil, da so žal v minulem mandatu tako zakonodajna kot izvršna in sodna veja oblasti zelo slabo »obrodile«, zaradi česar ima danes Slovenija velike težave na okoljskem, gospodarskem in socialnem področju.

V minulem mandatu ni parlament izgubil volivcev, volivci so izgubili svoje poslance

Predsednik države je po mnenju Zelenih Slovenije preveč pohitel z datumom volitev in v nasprotju z veljavno ustavo dozdajšnjim parlamentarnim strankam že v štartu omogočil veliko prednost. Te tudi ne potrebujejo podpisov podpore. Slovenska vlada pa ni samo zamudila francosko-nemškega vlaka, za njo je bil žal prehiter tudi nekdanji vzhodnoevropski vlak.

Kdo bo volil Zelene Slovenije?

V stranki pravijo, da »vsi tisti, ki niso zadovoljni s stanjem pitne vode, zraka, varne in zdrave hrane, pomanjkanjem služb, sodnimi in drugimi krivicami ter socialno pravičnostjo«. Pred pokojninsko reformo pa opozarjajo, da je treba vrniti ukradeno premoženje, ki je bilo pridobljeno s tajkunsko privatizacijo.