Novakova: Z novimi obrazi želijo preslepiti državljane

Peterle ne gre na volitve, ostaja v Bruslju

Objavljeno
06. november 2011 12.52
Posodobljeno
06. november 2011 12.52
T. L., Li. K/STA
T. L., Li. K/STA
RIBNICA – Na današnjem kongresu stranke NSi so predstavili volilni program in kandidate za decembrske volitve. Kot je pred začetkom kongresa dejal član stranke in evropski poslanec Lojze Peterle, pri NSi volivci nimajo dvomov, za kaj se ta zavzema. Sicer pa bo, kot pravi, borba trda, za stranko, ki je ni v DZ, pa še bolj. Predsednica stranke Ljudmila Novak pa je dejala, da brez NSi v Sloveniji ne bo desne vlade.

Zbirali po en evro za družine v stiski

Po besedah Novakove NSi postavlja v središče človeka in družino, saj je politika orodje za boljšo kakovost življenja. »Politika je zaradi človeka in ne človek zaradi politike,« je poudarila in prisotne pozvala, da danes prispevajo po en evro za družine, ki so v stiski. »Tako se bo naša politika solidarnosti tudi s tem malim kamenčkom uresničila v praksi,« je dejala.

Odgovorni so se potuhnili

Po njenih besedah se je Slovenija znašla na poti hitrega in nevarnega padanja. Tisti, ki so v največji meri za to odgovorni, so se potuhnili, z navidez novimi obrazi pa želijo preslepiti državljane, je dejala.

»NSi je pokazal, da zna voditi pošteno«

Oblast so po njenem prepričanju izrabili za polnjenje svojih računov v tujini in za delitev skupnega premoženja, zato pričakuje, da bodo na teh volitvah izbrani tisti, ki znajo državo voditi odgovorno, pošteno, uspešno, je dejala Novakova in dodala, da je stranka NSi že pokazala, da to zna.

Peterle ne gre na volitve, prepričan pa je, da bi bil izvoljen

Peterle na volitvah ne bo kandidiral. Ker je za njim šele polovica mandata dela v Evropskem parlamentu, se je odločil, da bo nadaljeval tisto, za kar je bil izvoljen, je pojasnil. »Prepričan sem, da bi bil izvoljen, ampak ne vidim smisla, da bi takole preskakoval. Stranka ima veliko dobrih kandidatov in se bo z njimi predstavila, jaz pa z njenim zaupanjem delam delo, za katero sem bil izvoljen,« je dejal.

Ne dvomijo, da bodo v parlamentu

Stranka bo kandidirala v vseh volilnih okrajih. Med kandidati, ki se danes prav tako udeležujejo kongresa, so nekdanji poslanci in ministri, za NSi pa bodo kandidirali tudi direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre, direktorica Veterinarske uprave RS Vida Čadonič Špelič in nekdanji generalni konzul Matjaž Longar. Kot je poudaril podpredsednik stranke Matej Tonin, pričakujejo uvrstitev v parlament.

Kongresa se udeležilo okoli 700 ljudi. Ob začetku kongresa so se spomnili tudi nedavno preminulih ustanovitelja stranke Andreja  in vidnega člana stranke Jožeta Bernika.