NSi Virantu speljal Jarca

Med kandidati so tudi Milan Matos, Mihael Jarc, Jože Magdič, Mojca Kucler Dolinar in predsednica Novakova

Objavljeno
04. november 2011 14.13
Posodobljeno
04. november 2011 15.15
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – Znani so tudi kandidati za poslance Nove Slovenije, ki je zbrala 84 kandidatov. Med njimi je 33 žensk in 51 moških, njihova povprečna starost pa je 45 let. Njihova najmlajša kandidatka je stara 21 let, najstarejši pa 68, od tega jih je 21 odstotkov mlajših od 33 let. Vse kandidate bodo predstavili v nedeljo na predvolilni konvenciji stranke, ki bo potekala v Ribnici.

Predsednik podmladka za poslanca

V prvi volilni enoti bodo kandidirali Matej Tonin, sicer podpredsednik Nove Slovenije, Matevž Kleč podpredsednik sveta NSi in nekdanji poslanec v mandatu 2004–2008, Anton Kokalj. V drugi volilni enoti se bosta za glasove potegovala Jernej Vrtovec in bivši poslanec Ciril Testen.

Za poslansko mesto se bodo v tretji volilni enoti potegovali nekdanja ministrica v Janševi vladi Mojca Kucler Dolinar, glavni tajnik stranke Robert Ilc, nekdanji čaln uprave Darsa Aleš Hojs, nekdanji direktor Založbe Mladinska knjiga Milan Matos in odvetnik Radovan Cerjak.

Raje k Novakovi kot k Virantu

Predsednica stranke Ljudmila Novak bo kandidirala v četrti volilni enoti, kjer bo kandidiral tudi Mihael Jarc, ki naj bi ga je pred kratkim na svojo listo vabil tudi Gregor Virant. Jarc je sicer nekdanji ljubljanski mestni svetnik.

Med nekdanjimi poslanci bodo kandidirali tudi Vida Čadonič Špelič, Martin Mikolič in Jožef Horvat. V šesti volilni enoti se bo nekdanji poslanki Čadonič Špeličevi pridužil nekdanji generalni konzul v Celovcu Matjaž Longar, v osmi volilni enoti pa nevropsihiater Jože Magdič. O preostalih kandidatih pa bo več znano po konvenciji NSi.