Pečaričeva: Menjavanje leve in desne opcije je kamuflaža

Stranka enakih možnosti Slovenije opozarja na splošno siromašenje prebivalstva.

Objavljeno
30. oktober 2011 14.39
Posodobljeno
30. oktober 2011 14.39
Elena Pečarič
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – »Tako imenovani novi obrazi so zgolj sile kontinuitete v prenovljenem aranžmaju,« je v izjavi za javnost zapisala predsednica Stranke enakih možnosti Slovenije – Sem – Si, Elena Pečarič.

V Sloveniji je uvedena uničevalna zakonodaja

Slovenija in življenjski prostor naroda sta po mnenju njene stranke na robu propada, do te točke pa jo je pripeljala politika, ki je 20 let uveljevala uničevalno zakonodajo in tolerirala destruktivne aktivnosti sovražnih družbenih krogov. »Menjavanje desne in leve politične opcije na oblasti vidimo kot kamuflažo za dejansko dogajanje,« je dejala Pečaričeva.

Splošno siromašenje prebivalstva

Ne glede na to, kdo je na oblasti, se po njenem mnenju bistveni in škodljivi procesi nemoteno nadaljujejo. Pri tem omenjajo neproduktivno in nezakonito prelivanje skupne lastnine v zasebno, uzakonjanje sistemskih diskriminacij, netenje nestrpnosti med družbenimi skupinami in uničevanje javnih družbenih sistemov od zdravstva do šolstva. Po njihovem mnenju gre za »splošno siromašenje prebivalstva«.

Brez kupovanja glasov

Pravi tudi, da »so vse dozdajšnje in obstoječe politične garniture brezupno kompromitirane, ker so – vede ali nevede, hote ali nehote – vsi sodelovali pri destrukciji«. Stranka enakih možnosti Slovenije stavi na prebujenje navadnih ljudi in »gre na volitve naravnost, brez kalkuliranja in trgovanja s političnimi glasovi«.