Pečaričeva: Vrhovno sodišče nas šikanira

Pravijo, da gre za politično blokado volilne komisije v 4. volilni enoti.

Objavljeno
16. november 2011 10.57
Posodobljeno
16. november 2011 12.29
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – Volilna komisija je po pregledu kandidatnih list v 4. volilni enoti zavrnila kandidatno listo Stranke enakih možnosti Slovenije, SEM – Si, ki jo vodi Elena Pečarič. Ti zato pravijo, da gre za politično blokado in da je volilna komisija prekoračila svoja pooblastila.

Poskušali preprečiti zdrs v nepravilnosti

»Volilna komisija nas šikanira, povzročila je tudi nepravilno vročitev zaradi njihove nepravilne odločitve.« Zapisali so, da so večkrat poskušali preprečiti zdrs v nepravilnosti, vendar jim na vrhovnem sodišču ni uspelo prepričati sodnikov. Težavo pa vidijo tudi v tem, da je odločtev bila vročena materi pooblaščenca stranke in ne njemu osebno. Pravijo tudi, da se niso lotili vsebinske presoje nepravilne odločitve volilne komisije 4. volilne enote.

Zapravljanje dragocenega časa

Zaradi omenjenih težav so »prisiljeni zapravljati dragoceni čas in energijo za sestavljanje ustavnih pritožb zoper sodbo vrhovnega sodišča, namesto da bi se posvetili volivkam in volivcem«, so zapisali v SEM – Si. Pričakujejo tudi, da bodo na vseh soočenjih nastopili kot enakopravni tekmeci vseh strank, ki bodo kandidirale v vseh volilnih enotah.