Popovič taktizira, ali bo na listi

Koprski župan bo jutri razkril, s katero stranko oziroma listo bo sodeloval na volitvah

Objavljeno
03. november 2011 15.49
Posodobljeno
03. november 2011 15.49
Li. K./STA
Li. K./STA
KOPER – Avion, stranka koprskega župana Borisa Popoviča, na državnozborskih volitvah ne bo nastopala samostojno, ampak bo sodelovala s stranko oziroma listo, katere program ne bo bistveno odstopal od njihovega. Lastne kandidate bo Avion imel le v treh obalnih občinah. Tako ime partnerja na volitvah kot imena kandidatov bodo razkrili jutri.

Popović: V parlament bomo prišli s težavo

Tudi o lastni kandidaturi se Popovič ni dokončno izrekel, ampak se bo v petek. Sicer pa je prepričan, da imajo dobre kandidate, zato bo Avion uspešen tudi brez njega na listi. »Jasno nam je, da v celi državi z našo stranko ne moremo zmagati. Lahko pridemo v parlament, in še to z veliko težavo.« Prav zato so se tudi odločili vstopiti v volilno tekmo s partnerjem.

Opcija tudi SD

V stranki Avion, v katero se je preimenovala Primorska je naša, sicer po Popovičevih besedah puščajo odprta vrata večini opcij, razen tistih, za katere je Popovič že prejšnji teden zavrnil možnost sodelovanja. Koprski župan tako vrat ne zapira niti Socialnim demokratom, in to kljub oceni, da je SD v veliki meri kriva za trenutno stanje, predvsem, ker je Borut Pahor kot premier »dovolil preostalim, da so delali, kar so hoteli«.