Poslanci bodo delali na terenu in ne v »štali«, ki se ji reče parlament

V izjavi za javnost so zapisali, da bo Slovenija dobila takšno vlado, kot si jo zasluži.

Objavljeno
30. oktober 2011 15.59
Posodobljeno
30. oktober 2011 17.30
P. J.
P. J.
PTUJ, LJUBLJANA – »Moj in vaš otrok si ne zasluži, da bi po novem letu ostal brez malice in brez štipendije, ker so vodilni rajši dajali tajkunske kredite,« so zapisali v izjavi pri stranki Humana Slovenija, katere predsednik in ustanovitelj je Miran Šic. Sam sebe je v protestnem govoru in pismu, ki ga je poslal Borutu Pahorju, poimenoval za odrešenika, ki bo s svojim programom odrešil vse.

Vlada kot si jo zaslužimo

Predsednik stranke trdi, da bodo Slovenci dobili takšno vlado, kot si jo zaslužijo, »če se torej iz dosedanjih napak vladajočih politikov, tajkunov in ostalih prisklednikov niste naučili ničesar, na svoji koži občutili ničesar, potem pač trpite še naprej«. V programu stranke, ustanovljene leta 2010, ponujajo rešitve za probleme v naši državi. »Nič vam ne obljubljamo, ker vam ne bo nič podarjeno; dajemo vam le informacijo, vi pa se svobodno odločite, ali se vidite v povedanem, v programu, v viziji stranke Humana Slovenija ali ne,« so zapisali v izjavi.

Poslanci na terenu in ne v 'štali'

Stranka pa seveda potrebuje podporo volivcev in volivk, prav tako jim še ni uspelo zbrati zadostnega števila kandidatov za poslanke in poslance. »Naši poslanci bodo na terenu, med ljudmi, delovali bodo tam, kjer so bili izvoljeni, in se ne bodo prepirali vse dneve z drugimi v 'štali' , ki se ji reče parlament. Za to pa potrebujemo absolutno, večinsko zmago na volitvah, ki jo lahko dosežemo le z enotnostjo, vztrajnostjo.«

Proč s »finančnimi dilerji«

»Če se ne bomo po najhitrejši poti organizirali in stare politične obraze poslali na smetišče zgodovine, nas bodo še naslednja štiri leta vodili v pogubo, v razprodajo Slovenije, v zasužnjevanje – beri zadolževanje – nas in naših otrok,« so ostri v stranki. Kot so zapisali, je njihov cilj zmaga na volitvah in takoj pretrgati vezi odvisnosti in suženjstva s »finančnimi dilerji«.

 

Protestni govor februarja: