»SLS in tako imenovani gospodarski strokovnjaki nimajo pojma«

V SNS pravijo, da bodo po ponovnem vstopu v parlament vložili popravek sprejete novele.

Objavljeno
09. november 2011 13.28
Posodobljeno
09. november 2011 16.30
A. L.
A. L.

LJUBLJANA – Državni zbor je na zadnjem glasovanju potrdil zakon o gospodarskih družbah. SNS ga takrat ni podprla, danes pa je vse več odzivov na to potrditev. V stranki so že takrat opozarjali, da je ta zakon škodljiv za podjetnike in za razvoj podjetništva v Sloveniji nasploh.

Le popravek

»Cela vrsta nesmiselnih in omejevalnih predlogov, ki kažejo na popolno nepoznavanje gospodarskega razvoja s strani predlagatelja bo morala iti v presojo na ustavno sodišče. Pričakujemo, da bo zakon v presojo na ustavno sodišče vložil državni svet in s tem upravičil svoj obstoj. Le popravek določenih členov zakona bo omogočil delovanje gospodarskih družb,« piše predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

SNS: Po ponovnem vstopu v parlament ...

Ker bo zaradi noveliranega zakona prišlo do praktično popolne blokade registrskih postopkov na sodiščih, tako menijo v SNS, obljubljajo, da bodo takoj po ponovnem vstopu v parlament vložili popravek sprejete novele.

Nizka raven razumevanja

V SNS se sprašujejo, kaj je bil namen Slovenske ljudske stranke, ki je zakon vložila, in kaj je bil namen vseh tistih strank, ki so zakon potrdile: »Zagotovo vse skupaj kaže na nizek nivo razumevanja slovenskega gospodarstva in dokazuje, da tako imenovani gospodarski strokovnjaki raznih političnih strank nimajo pojma o gospodarstvu, ampak delujejo po principu biti populist in všečen volivcem.«

V omenjeni poslanski skupini se sprašujejo tudi, kaj bo s propadlimi in z nikoli ustanovljenimi družbami, ki bi lahko zaposlovale državljane.