Stare vzorce koruptivnega delovanja je treba pretrgati

Med kandidati stranke ni Pluta, program imajo zapisan v ženski obliki.

Objavljeno
07. november 2011 15.47
Posodobljeno
07. november 2011 18.15
Li. K.
Li. K.
LJUBLJANA – Stranka za trajnostni razvoj Slovenije - TRS se bo na volitvah potegovala za vstop v državni zbor (DZ) z 88 kandidatkami in kandidati v vseh volilnih enotah in okrajih. Med temi se 84 kandidatk in kandidatov poteguje za izvolitev v enem volilnem okraju, 4 pa kandidirajo v dveh volilnih okrajih.

Volilni program v ženski obliki

Ljudem ponujajo nove obraze, mladost, izkušnje, strokovnost in uravnoteženo zastopanost obeh spolov, so dejali in zato bodo imeli volilni program zapisan v ženski osebi. Kako so si to zamislili (zamislile?), nam ni povsem jasno, kajti v povzetku svojega programa vendarle uporabljajo množinsko glagolsko obliko moškega spola.

Plut ne bo kandidiral

Predsednik Matjaž Hanžek bo kandidiral v Slovenj Gradcu, Manca Košir, predsednica gibanja TRS, v Mariboru, podpredsednica stranke Hermina Krt v Kranju, Dušan Plut pa ne bo kandidiral. Med vidnejšimi kandidati so še Matjaž Hribar, Mojca Markizeti in Zineta Vilman, sicer člani iniciativnega odbora TRS.

Za drugačne vrednote in delovna mesta z dodano vrednostjo

Potrebne spremembe na lokalni in globalni ravni lahko generira samo nova kolektivna zavest o družbenem dobrem in skupnih vrednotah, ki bodo sobivanje v družbi vzpostavile na drugačnih vrednostnih in etičnih načelih, opozarjajo v TRS. »Predlagamo razvojni zaposlitveni program, ki povezuje zaposleno mladost in varno starost v enotni razvojni koncept zaposlovanja mladih in dostojanstva starejših ljudi,« je poudaril Hanžek. Stare vzorce koruptivnega delovanja je treba pretrgati, predvsem povezave politike in gospodarstva, je še dejal.

Dušan Plut pa je povedal, da naravni potenciali Slovenije omogočajo nov trajnostni investicijski zagon in številna delovna mesta z dodano vrednostjo.