TRS brez kandidata v volilni enoti Ljubljana Center

Pravijo, da sta za napako krivi neizkušenost in preobilica dela.

Objavljeno
15. november 2011 12.08
Posodobljeno
15. november 2011 12.23
T. L.
T. L.

LJUBLJANA – Stranka za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) na volitvah v DZ ne bo mogla nastopiti v volilni enoti Ljubljana Center. Volilna komisija je namreč zavrnila kandidatno listo stranke, ker je bilo na njej premalo žensk. Ena izmed kandidatk za poslanko je namreč po pomoti izpadla s kandidatne liste, ker so priložili napačno soglasje. Stranka se je pritožila na vrhovno sodišče, ki pa je njihovo pritožbo zavrnilo. TRS tako s svojimi kandidati v volilni enoti Ljubljana Center ne bo mogla nastopiti.

Priznavajo napako, kriva neizkušenost

V stranki se zavedajo svoje napake. V sporočilu za javnost so zapisali, da so »zaradi velike količine dela naredili usodno tehnično napako in kandidatko, ki smo jo na srečanju v Rogu 5. novembra potrdili in javno predstavili, po pomoti zamenjali z drugim kandidatom. Prepričani smo, da po 20 letih mandatov tega ne bi naredili, vendar tudi spremembe v politično in družbeno življenje, torej v življenje državljank in državljanov, ne bi bili sposobni prinesti. Na izbiro imamo torej spremembo ali obstoječega dinozavra, ki se komaj še premika in je obsojen na propad.«

Raje grešijo, kot manipulirajo

Volivkam in volivcem pa tudi vsem preostalim državljankam in državljanom se opravičujejo za napako, »še posebej našim odličnim kandidatkam in kandidatom«. Kdor dela, tudi greši, še vedno pa je bolje, da greši, kot manipulira, so prepričani v stranki.