Virant, občinski svetnik, ki šprica

Obljublja, da bo kot svetnik odstopil, če dobi funkcijo v parlamentu ali vladi.

Objavljeno
01. november 2011 17.37
Posodobljeno
02. november 2011 06.12
Ksenija Koren
Ksenija Koren

DOMŽALE – Gregor Virant, vidni tekmec v letošnji predvolilni kampanji za parlament, je očitno velik ljubitelj nabiranja političnih funkcij, nekoliko manj navdušen pa je nad njihovim opravljanjem. Lani jeseni je na listi SDS kandidiral za občinskega svetnika v Domžalah in bil tudi izvoljen. A ga je veselje do politične funkcije hitro minilo, saj se je od devetih sej občinskega sveta udeležil samo ene. In sicer prve, ustanovne. Potem ga več ni bilo, svoje odsotnosti pa ni nikoli opravičil, kažejo zapisniki občinskih svetov, objavljeni na spletni strani domžalske občine.

Neresen? Molči

Pojasnila smo iskali tudi pri Virantu, a smo na njegovo telefonsko številko priklicali le osebnega asistenta Gašperja Skralovnika. Menda ima prevezavo nanj, kadar ima obveznosti, vprašanja pa je želel pisno. Med drugim nas je zanimalo, čemu Virant kandidira za nove funkcije, če še obstoječih ne opravlja, zakaj je manjkal in se ni opravičil. A smo ostali brez odgovorov. Enako se je zgodilo s prošnjo za komentar dejstva, da je mogoče po domžalskem primeru sklepati na Virantov neresni odnos do politike.

Prekrivanje terminov različnih obveznosti

Iz štaba so nam pojasnili le, da se »Virant ni udeleževal sej občinskega sveta zaradi prekrivanja terminov sej s službenimi obveznostmi in z obveznostmi do študentov. Zato je tudi želel odstopiti s položaja svetnika, vendar je vodja svetniške skupine izrazil željo, da bi dr. Virant sodeloval pri delu občinskega sveta še naprej, pač v okviru časovnih možnosti.« Virantove obveznosti do študentov smo preverili na spletni strani ljubljanske fakultete za upravo, kjer je docent, a ob sredah ob 16. uri, ko so praviloma seje domžalskega občinskega sveta, nima zabeleženih obveznosti, Virantove govorilne ure za študente so praviloma ob ponedeljkih med 12. in 14. uro.



VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: »Če bo izvoljen za poslanca državnega zbora oziroma če bo sodeloval v vladi, bo seveda opustil sedanje službene dolžnosti in se v celoti posvetil delu za državo. V tem primeru bo tudi odstopil kot član občinskega sveta.«