Virant ostal brez podpore Zbora za republiko

Virantov tekmec Zoran Janković pa je nasvete iskal pri Milanu Kučanu.

Objavljeno
16. november 2011 19.48
Posodobljeno
16. november 2011 20.12
Mo. S.
Mo. S.

LJUBLJANA – Potem ko je Zbor za republiko v ponedeljek predlagal novega predsednika Lovra Šturma, postaja jasno, da je razkol med zborom in njegovim nekdanjim predsednikom Gregorjem Virantom dokončen.

Tako kot LDS

Znova se je to pokazalo danes. Po poročanju portala MMC RTVS je zbor namreč naklonjen pomladnim strankam, med katere pa Viranta, ki je bil še pred pol leta na njihovem čelu, ne prištevajo. »Podal je podobno definicijo kot LDS leta 2000, da niso ne levo in desno, se pravi, da je ta njegova izjava bližje tej opredelitvi,« je dejal Šturm.

Njihova morebitna podpora kateri od strank bo jasna v petek, sicer pa Šturm razhajanj v zboru ne pričakuje, čeprav je prvi predsednik Peter Jambrek bolj naklonjen Virantovi stranki.

Kučan in Janković sestankovala

Medtem pa je predsednik Foruma 21 Milan Kučan povedal, da osebno na volitvah podpira Zorana Jankovića, kar pa še ne pomeni, da lahko ta računa tudi na podporo društva Forum 21. Dodal je še, da se je ta teden z Jankovićem sestal, vendar zanikal, da je bilo na sestanku ožje vodstvo društva. Govorila sta o tem, kako poteka volilna kampanja na podlagi (Kučanovih) izkušenj.

Forum 21 na decembrskih predčasnih volitvah ne bo podprl nikogar.