Za Viranta kandidira Pezdirjeva žena Ana

Na Državljanski listi Gregorja Viranta je 80 kandidatov.

Objavljeno
07. november 2011 15.40
Posodobljeno
07. november 2011 15.59
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – Danes je nekaj kandidatov svoje liste predstavil tudi Gregor Virant. Med kandidati je tudi žena Rada Pezirja, Ana Jevšek Pezdir in žena Janeza Šuštaršiča, Snežana Šuštaršič. Med ostalimi kandidati pa so še Jani Soršak, Janez Šušteršič, Tomaž Štih, Gregor Virant, Marko Pavliha, Anton Štihec in Cvetka Žirovnik.

Kakšni so motivi?

Na strani MMC so zapisali, da na Virantovi listi kandidira 80 posameznikov, med njimi pa naj bi bili takšni, ki so že bili uspešni na različnih področjih, predvsem pa v gospodarstvu. Kot je dejal, je kandidate v politiko pripeljal motiv, da pomagajo izboljšati delovanje države.

Kandidati

V stranki izpostavljajo, da gredo na volitve z novimi imeni v političnem prostoru. Na listi so poleg omenjenih še Bojan Starman, Emina Hađić, Igor Magdič, Sašo Todorovič, Marko Doblekar in Fidel Krupič. Med kandidati je 37 žensk in 43 moških, 69 kandidatov ima univerzitetno, 11 pa srednješolsko ali višjo izobrazbo.

Soršak bo kandidiral v Mariboru, Šušteršič v Kopru, Pavliha v Šentjurju pri Celju, od koder izvira družina njegove žene, Starman pa v Škofji Loki. Gregor Virant bo kandidiral v Domžalah.

55 kandidatk in kandidatov prihaja iz gospodarstva, 17 pa iz javne uprave (denimo načelnik novomeške upravne enote Jože Preskar). Večina kandidatov se po besedah Viranta do zdaj ni politično udejstvovala na državni ravni, nekaj več se jih je udejstvovalo na lokalni politični ravni.