Zares v boj z raperjem Nikolovskim

Kandidirali bosta Darja Radić in Majda Širca, Pavlinič Krebsova pa se vrača v odvetniške vode.

Objavljeno
07. november 2011 20.39
Posodobljeno
07. november 2011 21.32
P. J./STA
P. J./STA
LJUBLJANA – Svet stranke Zares je danes potrdil listo kandidatov za poslance v državnem zboru na decembrskih predčasnih volitvah. Med kandidati so tudi nekdanji ministri iz vrst Zaresa Gregor Golobič, Darja Radić in Majda Širca. Po besedah Bogdana Biščaka bodo strankini kandidati nastopili v vseh volilnih okrajih.

Ministrice v boj z raperjem

Na listi stranke bo 79 kandidatov, med njimi je 33 žensk. Med kandidatkami za poslanke je Biščak izpostavil nekdanjo ministrico za gospodarstvo Darjo Radić in nekdanjo ministrico za kulturo Majdo Širca. Med moškimi pa poslanca v tem mandatu Franca Jurija in Vita Rožeja ter glasbenika Darka Nikolovskega.

Sicer je med kandidati za poslance tudi predsednik stranke in nekdanji minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, ki bo kandidiral v Zagorju ob Savi. Radićeva kandidira v dveh volilnih okrajih, in sicer na Jesenicah in v volilnem okraju v bližini Kranja. Širca kandidira v Ljubljani v Šiški.

Nekdanja ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs pa ne bo kandidirala na predčasnih volitvah. Kot je pojasnil Biščak, se vrača v odvetniške vode.

Kandidate bodo imeli v vseh volilnih okrajih

Po Biščakovih besedah je na listi kandidatov šest doktorjev znanosti, pet magistrov in 25 tistih, ki imajo univerzitetno izobrazbo. Sedem kandidatov je mlajših od 30 let, najmlajši je bil rojen leta 1986, najstarejši kandidat pa je rojen leta 1944.

Kandidati Zaresa bodo na predčasnih volitvah nastopili v vseh volilnih okrajih, nekateri izmed njih v dveh.