Zeleni Slovenije v vseh volilnih enotah

Pravijo, da so na strani mladih, delavcev, inteligence in upokojencev.

Objavljeno
09. november 2011 16.50
Posodobljeno
09. november 2011 17.58
Mi. S.
Mi. S.

LJUBLJANA – Tudi Zeleni Slovenije so oddali listo vseh kandidatov in kandidatk za prihajajoče predčasne volitve. Kot pravijo, je njihov volini program namenjen vsem, ki niso zadovoljni s stanjem našega okolja, borili pa se bodo tudi za socialne pravice, pred pokojninsko reformo pa moramo najprej pridobiti nazaj ukradeno premoženje, ki je bilo pridobljeno v nasprotju z Ustavo RS prek tajkunske privatizacije.

So za razvoj zelene tehnologije

»Učitelje bomo razbremenili birokracije in povečali njihovo avtonomijo, v zdravstvu bomo v ospredje dali človeka, slovensko gospodarstvo pa tehnološko modernizirali, spodbudili razvoj zelenih tehnologij in zelenih delovnih mest,« so zapisali v izjavi za javnost.

Pitna voda je ustavna pravica

Vsem gospodinjstvom v Sloveniji bodo zagotovili zdravo, pitno vodo iz pipe – to pravico bodo vnesli tudi v ustavo. Pravijo, da mora Slovenija ohraniti naravne vire v svoji posesti, konkretno vodo, zemljišča, gozdove. Z ukrepi kmetijske politike in živilske proizvodnje je treba zagotoviti stalni nadzor nad prehranskimi artikli na trgovskih policah.

Zeleni Slovenije bodo na volitvah pokrivali vse volilne enote in vse volilne okraje.