Zoran Janković bo kandidiral za poslanca

Verjame, da ima možnosti za izvolitev tudi v Mariboru.

Objavljeno
03. november 2011 15.49
Posodobljeno
03. november 2011 15.49
Mo. S./STA
Mo. S./STA

LJUBLJANA – Zoran Janković je danes potrdil, da bo kandidiral za poslanca na listi svoje stranke Pozitivna Slovenija. Prav tako bo na njegovi listi aktualna poslanka SD Melita Župevc.

Meni, da ima možnosti tudi v Mariboru

Janković je pojasnil, da ne bi imelo smisla v boj poslati le sodelavcev, sam pa bi čakal na izid. »Vem, kaj žrtvujem, kaj sem dal na kocko,« je poudaril. Kje bo kandidiral, se Janković še ni odločil, je pa dejal, da ima »možnosti za izvolitev v vsakem kraju«, tudi v Bovcu ali Mariboru.

Kandidati morajo biti pozitivni

Za izbor kandidatov je bilo po njegovih besedah bistveno, da so pozitivni ter da želijo sodelovati in se žrtvovati. Vsak od njih ima za seboj že uspešno zgodbo in mu ne bi bilo treba kandidirati. »Vesel sem, da imamo ljudi, ki ne govorijo, kaj je treba narediti, ampak so to že storili,« je poudaril.

Ljubljančani razumejo velike potrebe države

Janković je še pojasnil, da se mu ni bilo lahko odločiti za kandidaturo, vendar pa je prepričan, da bodo Ljubljančani razumeli, da so potrebe države ta trenutek večje.

Lista Zorana Jankovića gre na volitve »po zaupanje državljanov, da dobimo možnost oblikovati vlado«, koliko odstotkov bo za to dovolj, pa župan ni želel ugibati.

Župevčeva o bodočem mandatarju

Od koordinatorjev volilne kampanje so se danes sicer predstavili strokovnjak s področja energetike Robert Golob, podjetnika Roman Ferenčak in Boštjan Šifrar ter poslanka Melita Župevc. Po njenih besedah Slovenija potrebuje operativca, gospodarstvenika in človeka, ki bo šel v volilno kampanjo z odprtimi kartami.