Eksplodirajoči iPhoni

Francoske organizacije za varstvo potoršnikov so začele preiskovati poročila o iPhonih, ki sami od sebe počijo ali celo ekplodirajo. Poročila o podobnih težavah prihajajo tudi iz Britanije, Nizozemske in Švedske.

Objavljeno
02. september 2009 09.36
iPhone
C. R.
C. R.
Pariz - Francoske organizacije za varstvo potoršnikov so začele preiskovati poročila o iPhonih, ki sami od sebe počijo ali celo ekplodirajo. Kakor poroča francoska tiskovna agencija AFP, je med osmerico, ki se jim je na ta način pokvaril zaslon mobilnika, tudi osemdesetletnik iz predmestja Pariza.

Poročila o podobnih težavah prihajajo tudi iz Britanije, Nizozemske in Švedske, zaradi česar so se zganili tudi organi Evropske unije. Evropska komisija je pozvala vseh 27 držav članic, naj bodo pozorne na morebitne pritožbe v okviru Rapexa, sistema za hitro opozarjanje na nevarne potrošniške izdelke.

Na sedežu Appla v ZDA pravijo, da se zavedajo novic, vendar še čakajo na aparate prizadetih kupcev. Nekateri pa Apple obtožujejo prikrivanja potencialno nevarnih težav z iPhoni in iPodi v ZDA in na Otoku. Ken Stanborough iz Liverpoola je ameriško družbo obtožil, da ga je hotela utišati, ko je v zameno za odškodnino, ko je njegovi hčeri razneslo iPod, zahtevala popolno tišino.

Strokovnjaki pravijo, da je težava najverjetneje v litijevi ionski bateriji. Apple, ki je medtem po svetu prodal že 26 milijonov iPhonov in 200 milijonov iPodov, je prizadetim brezplačno zamenjal mobilnike, dokler ne bodo dobili pokvarjenih naparav, pa ne mislijo dajati komentarjev.

Iz sredine tiskane izdaje Dela