Eno leto z napravami: Predstavljamo HTC One

Na dolgotrajni preizkus smo dobili enega od letošnjih najbolj izstopajočih pametnih telefonov. 

Objavljeno
25. september 2013 10.38
Matjaž Ropret, Infoteh
Matjaž Ropret, Infoteh

HTC-ja one smo že preizkušali pred približno petimi meseci. Toda zdaj smo ga znova dobili, tokrat za daljše obdobje, saj ga bomo uporabljali vsaj eno leto in vmes poročali, kako nam je všeč.

Že na prvem preizkusu nas je telefon navdušil z oblikovanjem in materiali, z odličnim in kot britev ostrim zaslonom, hitrostjo delovanja in HTC-jevo novo preobleko androida. Malo bolj skeptični smo bili glede fototaparata, ki je sicer boljši od konkurence v slabi svetlobi, a zaostaja v običajnih razmerah. Pograjali smo tudi domači zaslon blink feed, nekakšen kolaž vsebin iz različnih virov, ki ne ponuja slovenskega materiala.

V enem letu bomo lahko videli, kako bo HTC nadgrajeval telefon - takoj ob začetku uporabe smo namestili nadgradnjo na androida 4.2.2 - in kako bo aluminijasto ohišje zdržalo vse napore. Verjetno bomo odkrili tudi kakšno slabo lastnost, ki se nam je prvič izmuznila, in pa kakšno prej nepoznano dobro. Bolj bomo lahko tudi spoznali uporabnost različnih dodatkov v fotografski aplikaciji in videli, kako se sčasoma spreminja trajanje baterije.

Prvo poročilo o uporabi HTC-ja one sledi čez mesec ali dva.