Facebook ima milijardo uporabnikov

Zuckerberg je več kot počaščen, kljub temu pa priznava, da družba preživlja težke čase, odkar imajo delnice na borzi.

Objavljeno
04. oktober 2012 17.53
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
New York - Mark Zuckerberg je danes na svojem profilu zapisal, da ima spletno družabno omrežje Facebook milijardo aktivnih uporabnikov.

»Če to berete: hvala, ker sta dali meni in moji mali ekipi to čast, da vam služimo. Pomagati milijardi ljudi, da se poveže, je neverjetno, ponižno in stvar, na katero sem najbolj ponosen v svojem življenju,« je zapisal Zuckerberg.

V naslednji objavi pa se je zahvalil in izkazal čast vsem ljudem, ki se preko facebooka združujejo in povezujejo. 

Facebook je imel točno milijardo aktivnih uporabnikov na mesec sicer 14. septembra, ob 12:45 uri po pacifiškem času, piše Aljazeera.

28-letni milijarder je sicer priznal, da družba preživlja težke čase, odkar so njene delnice začele kotirati na borzi. Vrednost delnic je namreč padla, vlagatelji pa vse bolj dvomijo v možnost rasti, povzema Slovenska tiskovna agencija. »Smo v težkem obdobju in to ne prispeva k morali, vendar so ljudje osredotočeni na to, kar gradijo,« je dejal v pogovoru za televizijo NBC.

Zagotovil je tudi, da je pravi človek za vodenje Facebooka. Nekateri na Wall Streetu namreč dvomijo, da je sposoben voditi tako veliko podjetje.