Facebook se širi in služi

Največje socialno omrežje na svetu se še vedno širi. Po zadnjih podatkih ima Facebook mesečno 300 milijonov aktivnih uporabnikov po vsem svetu. Družba tudi prvič posluje z dobičkom.

Objavljeno
16. september 2009 16.15
An.B.
An.B.
San Francisco - Največje socialno omrežje na svetu se še vedno širi. Po zadnjih podatkih ima Facebook mesečno 300 milijonov aktivnih uporabnikov po vsem svetu. Družba tudi prvič posluje z dobičkom, česar sicer niso pričakovali pred letom 2010.

 

"To je za nas zelo pomembno, saj Facebooku zagotavlja dolgoročno neodvisnost. Počasi nam tudi uspeva dosegati naš cilj, da bi povezali vse ljudi na svetovnem spletu," je ob priložnosti povedal ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg. Družba je julija beležila 250 tisoč uporabnikov in vsak teden povprečno pridobivala pet milijonov novih uporabnikov, oziroma 50 milijonov v zadnjih 75 dneh.

 

"300 milijonov je le korak na poti do spletnega povezovanja bolj ali manj vseh uporabnikov svetovnega spleta," pa je impresivno številko pospremil podpredsednik razvojnega oddelka pri Facebooku Mike Schroepfer. Facebook je na finančno zeleno vejo splezal z vedno večjim zavedanjem moči razširjanja oglaševalskih informacij.

 

Twitter, pazi se!

 

"Če bo Facebook svojo platformo razširil in pobral najboljše značilnosti konkurenčnega omrežja Twitter, lahko to pomeni velike težave za slednjega," je dodal Ben Parr, urednik spletnega bloga Mashable.com.