Facebook zanika zlorabo zasebnosti

Tečaj delnic priljubljenega spletnega družbenega omrežja se je včeraj znižal za skoraj deset odstotkov.

Objavljeno
25. september 2012 13.26
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si

Pariz - Uporabniki Facebooka v Franciji so trdili, da so se njihova zasebna sporočila pojavila na njihovi časovnici in bila tako javno dostopna.

Facebook je obtožbe zavrnil, saj da so bila sporočila, za katere so uporabniki trdili, da so bila zasebna, pravzaprav starejša sporočila, ki so jih objavili na svojem zidu, torej so bila sporočila, ki so bila od nekdaj javno vidna.

S tem se ne strinja lastnica modnega družabnega omrežja What I Wore Today Poppy Dinsey, ki je prepričana, da so se na njenem zidu objavila vsa njena zasebna sporočila, ki jih je napisala med letoma 2006 in 2012, poroča MMC RTV Slovenija.

Padec Facebookovih delnic

Medtem so na udaru delnice Facebooka. Tečaj delnic se je včeraj znižal za skoraj 10 odstotkov, potem ko je finančni časnik Barron's njihovo vrednost ocenil na zgolj 15 dolarjev. Pri časniku ne verjamejo, da lahko Facebook okrepi oglaševalske prihodke v skladu z načrti, poroča STA.

Do konca trgovalnega dne na borzi Nasdaq so se tako včeraj znižale za 9,06 odstotka na 20,79 dolarja. Padec je sledil objavi novinarskega prispevka, ki delnice spletnega družbenega omrežja označuje kot še vedno močno precenjene, čeprav se je njihova vrednost od prve javne ponudbe znižala za skoraj polovico.