Hišo nadzoruje prek Twitterja

Andy Stanford-Clark je svojo hišo spremenil v eno izmed najbolj tehnološko naprednih hiš na svetu. Svoj dom je opremil z več kot stotimi senzorji, ki mu omogočajo vpogled stanja prek Twitterja. Če zjutraj pozabi ugasniti luč, mu sistem to takoj javi.

Objavljeno
08. september 2009 22.44
Ta.R.
Ta.R.
Newport - Andy Stanford-Clark je svojo hišo spremenil v eno izmed najbolj tehnološko naprednih hiš na svetu. Celotni hišni sistem je povezan z spletno socialno mrežo Twitter.

Sedaj hiša lastniku na Twitterju pove kdaj bo večerja, obvesti ga ali je kdo pred vhodom ali če je past ujela kakšno miš.

Andy je svoj dom opremil z več kot stotimi senzorji, ki mu omogočajo vpogled stanja v hiši preko interneta. Če zjutraj pozabi ugasniti luč, mu  sistem to takoj javi.

Idejo je uporabil tudi na znanstvenem sejmu, kjer je pri svojem ''izdelku'' poudaril, da celoten sistem lahko uporabniku privarčuje veliko denarja.

''Prejšnji teden me je sistem opozoril, da je uporaba vode višja kot ponavadi. Poklical sem ženo in ji javil, da je pozabila zapreti vodo na vrtu,'' je povedal Andy.

Tudi drugače mu tehnološke stvari niso tuje, saj je zaposlen pri IBM-u kot vodja razvojnega sektorja.

Sistem deluje tudi preko mobilnega telefona, saj lahko prižge oziroma zažene stvari tudi ko ga ni doma. ''Je zelo priročno. Še posebej ko je mrzlo, saj lahko še preden pridem domov vključim gretje,'' je še povedal Andy.