Iphone osvaja Kitajsko

Iphone uradno začenja pohod na največji trg mobilne telefonije na svetu. Kitajski mobilni operater China Unicom bo z oktobrom začel tržiti po vsem svetu priljubljene pametne mobilne telefone.

Objavljeno
04. oktober 2009 12.10
iPhone
An.B./STA
An.B./STA
Peking - Kitajski mobilni operater China Unicom bo z oktobrom na Kitajskem začel tržiti po vsem svetu priljubljene pametne mobilne telefone iphone ameriškega proizvajalca Apple. Iphone bo s tem uradno začel pohod na največji trg mobilne telefonije na svetu.

 

Unicom, drugi največji mobilni operater na Kitajskem po številu uporabnikov, bo te trendovske mobilne telefone z zaslonom na dotik uporabnikom ponujal v več naročniških paketih z različno visoko mesečno naročnino in vezavo. V podjetju sicer niso pojasnili, točno kateri dan bodo začeli tržiti iphone.

 

Unicom upa, da bo na račun prodaje iphoneov pritegnil bogatejše uporabnike in tako naredil korak naprej s svojima tekmecema China Mobile in China Telecom.

 

Unicom bo poleg tega v tem mesecu uvedel več kot 80 različnih mobilnikov in tudi na ta način obeležil uraden zagon svojega omrežja tretje generacije mobilne telefonije, ki se je zgodil 1. oktobra.

 

Kitajska je eden zadnjih največjih trgov, kjer iphone še ni bil v uradni prodaji. Na črnem trgu je sicer mogoče kupiti v tujini kupljene in nato odklenjene iphone.

 

China Unicom ima 142 milijonov uporabnikov, njihov večji tekmec China Mobile pa 503 milijone, medtem ko je celotni kitajski trg konec avgusta imel 710 milijonov uporabnikov mobilnih telefonov.