Kako narediti več z manj?

Podjetja po vsem svetu zaradi posledic svetovne gospodarske krize zmanjšujejo porabo sredstev za informacijske tehnologije in se bodo posledično morala naučiti, kako narediti več z manj, pravi Steve Ballmer, prvi mož Microsofta.

Objavljeno
03. november 2009 11.17
Na Cebitu je nastopil tudi Steve Ballmer, izvršni direktor Microsofta.
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Seul - Po besedah Steva Ballmerja, ki je v Koreji promoviral novoizdani Microsoftov operacijski sistem Windows 7, poraba za IT v razvitih državah, kot so ZDA in Južna Koreja, predstavlja okrog polovico naložb v osnovna sredstva. Ker pa je kapital tekom aktualne krize težje dostopen, se bo to poznalo tudi proračunom podjetij za IT, pojasnjuje Ballmer.

"V podjetjih bo posledično pritisk k novi ravni učinkovitosti," je dejal glavni izvršni direktor Microsofta in dodal, da je svetovno gospodarstvo v preteklem letu doživelo vrsto sprememb, ki se zgodijo le po enkrat v življenju.

Prav zato naj bi se življenje po tej krizi razlikovalo od tistega pred njo. V prihodnosti naj bi bili tako priča bolj težavnemu okolju kot pred dvema, tremi leti. "Beležili bomo rast, a ne okrevanja," je dejal Ballmer.

Podjetja po vsem svetu bodo zato pritiskala k zmanjšanju porabe za informacijske tehnologije in povečanju njihove učinkovitost. "Zato potrebujemo strategijo, s katero vam bomo pomagali, če se tako izrazim, 'narediti več z manj'," je dejal prvi mož Microsofta.