Kupci razgrabili iPad 2

Apple z drugo generacijo tabličnega računalnika ipad žanje še večje uspehe kot z njegovim predhodnikom. Poročajo, da so jih minuli konec tedna prodali 500.000.

Objavljeno
14. marec 2011 17.54
Ka. K., delo.si
Ka. K., delo.si
San Francisco - Tablične računalnike iPad 2 so v ZDA začeli prodajati v petek pozno popoldne. Tudi tokrat so se pred Applovimi trgovinami vile dolge vrste kupcev. Na voljo pa so bili tudi v več trgovskih verigah. Po poročanju računalniškega podjetja so v prvih dneh prodali 500.000 iPadov, medtem ko je prva različica pred dobrim letom dni takoj po prihodu na trg našla 300.000 kupcev, do danes pa že 15 milijonov, poroča STA.

Mnogi so posel sklenili po več urah čakanja. Na portalu Craigslist so objavili obilico oglasov za povsem nove tablice - ali pa za mesto v vrsti. Študentka, ki je pred Applovo trgovino na Manhattnu stala čisto na začetku vrste, je ponosno povedala, da ga je prodala za 900 dolarjev. Na vprašanje, kaj bo naredila z denarjem, pa je odgovorila: "Želim si na koncert Lady Gaga."

Kupci drugod po svetu bodo morali na iPad 2, ki je za tretjino tanjši od svojega predhodnika, 15 odstotkov lažji in precej hitrejši, še nekaj časa čakati: od 25. marca ga bodo prodajali še v 26 drugih državah, med drugim v Avstriji, na Češkem, v Franciji, Nemčiji, Grčiji, Veliki Britaniji, na Madžarskem, v Italiji, na Poljskem, Portugalskem, v Španiji, na Švedskem in v Švica, je navedla STA.

Cene še niso določene. V ZDA stane osnovna različica s 16-gigabajtnim pomnilnikom in WLAN povezavo brez davka 499 dolarjev (360 evrov). Enako ceno je Apple določil predhodnemu modelu, ki jih zdaj na razprodajah ponujajo po okoli 399 dolarjev.

Medtem ko Apple še ni napovedal, kdaj bo tablične računalnike druge generacije uradno prodajal v Hongkongu, jih tam že prodajajo po 15.000 hongkonških dolarjev (1378 evrov). V trgovinah z elektroniko jih po poročanju tamkajšnjih medijev ne ponujajo uradno - odločili so se za t.i. vzporeden uvoz brez dovoljenja proizvajalca.