Na vidiku novi prevzemi?

Ameriški družba Google je zdaj, ko je svetovno gospodarstvo začelo okrevati po najgloblji recesiji po drugi svetovni vojni, po besedah prvega moža podjetja, pripravljen na nove prevzeme.

Objavljeno
27. september 2009 13.26
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Pittsburgh - Ameriški spletni velikan Google je pripravljen, da začne znova prevzemati druga podjetja, zdaj ko je svetovno gospodarstvo začelo okrevati po najgloblji recesiji po drugi svetovni vojni, je pred dnevi povedal prvi mož Googlea Eric Schmidt.

 

"Prevzemi so spet aktualni," je Schmidt povedal novinarjem po pogovoru s študenti in poslovneži v Pittsburghu na večer pred začetkom vrha skupine največjih gospodarstev na svetu G20 v tem ameriškem mestu.

 

Pri tem ni želel podati podrobnosti o Googleovih glavnih prevzemnih tarčah, dejal je le, da želijo investirati v kreativne nove tehnologije. To naj bi izvajali prek svoje enote Google Ventures.

 

"Odločili smo se, da želimo investirati na tehnološka področja, tako seveda s ciljem imeti od tega finančni izkupiček, kot tudi z namenom pospešiti razvoj tistih tehnologij, od katerih bo Google eventualno lahko imel korist," je dejal.

 

Schmidtove besede potrjuje nedavna Googleova najava, da so kupili podjetje Recaptcha, ki proizvaja programsko opremo za zaščito spletnih strani pred neželeno e-pošto in goljufijami.

 

Kot je znano, so številne multinacionalke svoje investicijske ter prevzemne načrte tekom aktualne krize, ki je svetovne razsežnosti dobila pred dobrim letom dni, občutno zmanjšale.

 

Schmidt pa je voditelje skupine G20 in podjetja pozval, naj bodo optimistični glede prihodnosti svetovnega gospodarstva, za katerega da je vse več ljudi prepričanih, da se pobira iz krize. Pri tem je poudaril pomen novih tehnologij za okrevanje svetovnega gospodarstva.