Nova lažja različica

Največja svetovna socialna mreža Facebook je lansirala lažjo različico strani, Facebook Lite, za tiste, ki imajo slabše internetno znanje. Zaenkrat je dostopna le v ZDA in Indiji, stran pa že prevajajo tudi v druge jezike.

Objavljeno
11. september 2009 16.06
Ti. Kr.
Ti. Kr.
Los Angeles -  Facebook Lite, nova različiča Facebooka, je, kot poudarjajo v podjetju, hitrejša, enostavnejša in ponuja manj storitev kot sam Facebook. Pisanje na zid, objava fotografij in videov, ogled dogodkov ter brskanje profilov ostalih uporabnikov je pri novi različiči omejeno.

"Zdi se, da je različiča Facebook Lite boljša za nove uporabnike ali za tiste, za katere je bila prva stran prezahtevna," je povedal Rafe Needleman iz CNET.

Mnogo strokovnjakov verjame, da se bodo morda tudi uporabniki, ki imajo dobre internetne povezave, preselili na Facebook Lite zaradi njenegovega izgleda in lažje uporabe. "Nekateri ameriški uporabniki nameravajajo ravno to," je povedal Eric Eldon iz InsideFacebook.com.

Trenutno je stran dostopna le v Indiji in ZDA.

Kljub temu da je bila stran oblikovana predvsem za ameriške uporabnike, se lahko zgodi prehod na novo stran uporabnikov iz celega sveta. Tudi Facebook je to potrdil; na svoji spletni strani so zapisali, da"prevajajo Lite tudi v druge jezike".

Sodeč po zapisih na Facebooku so uporabniki z novo pridobitvijo Lite zadovoljni. Eden izmed njih je zapisal: "Lepo je videti, da Facebook posluša svoje uporabnike."

Vsakdo, ki se bo odločil za prehod na novo stran in mu ta ne bo všeč, se bo lahko brez težav vrnil na Facebook.