Očala za knjižne molje in obsedence z video igricami

Japonski strokovnjaki so razvili poseben tip očal, ki bodo prisilile k solzenju oči. To bo zlasti praktična rešitev za vse, ki imajo zlasti zaradi prekomernega gledanja v računalniški zaslon, težave z izsušenostjo oči.

Objavljeno
31. oktober 2009 14.25
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Tokio - Japonski proizvajalec očal Masunaga Optical Manufacturing je razvil visokotehnološko rešitev za najbolj zagnane igralce video iger in knjižne molje, katerih oči se soočajo s preveliko izsušenostjo zaradi premalo pogostega mežikanja. Zdaj jim bodo na voljo posebna očala, ki znajo oči prisiliti k solzenju.

Kot pravijo v podjetju, so njihova tako imenovana očala za mežikanje, za katera bo na Japonskem potrebno odšteti 40.000 jenov (430 dolarjev), odgovor na očesno dehidracijo, ki jo povzroči na primer dolgotrajno gledanje v računalniški zaslon.

 

Omenjena očala imajo vgrajen senzor, ki zazna, če uporabnik ni mežiknil več kot pet sekund. Če se to zgodi, se očala začnejo postopno zamegljevati, tako da polovica postane neprozorna. To prisili uporabnika k mežiku, prav s slednjim pa leča samodejno znova postane jasna.