Okolju prijazen mini prenosnik

Slovenska podružnica ameriškega računalniškega proizvajalca Hewlett-Packard je na slovenskem trgu predstavila mini prenosnik, ki ga je oblikoval Nizozemec Tord Boontje in je obenem močno naravnan k varovanju okolju.

Objavljeno
20. oktober 2009 17.17
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Kot navajajo v HP, je HP Mini 110 by Studio Tord Boontje prvi mini prenosnik, pri oblikovanju katerega je sodeloval omenjeni svetovno priznani oblikovalec.

Prenosnik je sicer opremljen z 10,1-palčnim zaslonom, ki je osvetljen s tehnologijo LED in je izdelan brez svinca, in tipkovnico, ki je le za malenkost manjša od običajne.

Poleg tega je opremljen s tehnologijo tridimenzionalne površine ohišja HP Imprint 3-D. S to se več vrhnjih plasti ohišja uporabi tako, da so grafične poslikave videti, kot da bi plavale na površini in hkrati zasenčevale nižje plasti.

Tudi z vidika varovanja okolja se prenosnik lahko pohvali z več lastnostmi. Embalaža in priložene brošure so natisnjene s črnili na sojini ali vodni osnovi, ohišje prenosnika je v celoti iz recikliranih materialov. Dodatno sta na voljo tudi brezžična miška, izdelana brez PVC, in torba iz naravnih materialov.