Peterle spodbuja razvoj aplikacij za windows phone

Izziv Ustvari prihodnost razvijalcem z mentorstvom ponuja možnost realizacije ideje za aplikacijo za pametni telefon.

Objavljeno
09. oktober 2013 12.22
Matjaž Ropret, Infoteh
Matjaž Ropret, Infoteh

Podjetji Huawei in Microsoft skupaj z društvom Združena Evropa, ki ga vodi evropski poslanec Lojze Peterle, organizirajo tekmovanje v razvoju aplikacij za mobilni operacijski sistem windows phone Ustvari prihodnost. V okviru tekmovanja bodo slovenski razvijalci pod vodstvom mentorjev ideje spreminjali v uporabne aplikacije. »Mladim želimo ponuditi izziv, ki spodbuja ustvarjalnost in podjetniški duh, hkrati pa omogoča nabiranje neprecenljivih izkušenj,« je poudaril Peterle.

Tekmovanje bo potekalo v štirih delih. Do 27. oktobra se je treba prijaviti s svojo idejo. Nato bo 8. novembra potekala delavnica, kjer bodo nastale delovne ekipe. Te bodo med 22. in 24. novembrom predstavile prototipe aplikacij. Končne različice pa bodo žiriji predstavile na dogodku 17. januarja. Zmagovalci bodo za dva tedna odpotovali k Huaweiju na Kitajsko, pet jih bo prejelo pametni telefon te znamke, nekaj nagrad, med drugim udeležbo na NT Konferenci, pa bo primaknil še Microsoft.

Vodja ustvarjalnih delavnic Danijel Kurinčič je dejal, da pri razvoju aplikacij ni najbolj pomembno tehnološko znanje, temveč se izdelava začne z vprašanjem, komu in kako bo aplikacija koristila. Na tekmovanju bodo iskali sposobnost dela v skupini, hitrost, spretnost, zmožnost nadgrajevanja obstoječega znanja in vztrajnost za veliko število poskusov, je še dejal Kurinčič.