»Prodaja Windows 7 je fantastična«

Po raziskavah podjetja NPD Group, ki je specializirano za raziskovanje trga, je Windows 7 za kar 234 odstotkov bolje prodajan operacijski sistem kot njegov predhodnik Vista. Predsednik uprave Microsofta Steve Ballmer je prodajo označil za "fantastično".

Objavljeno
06. november 2009 09.55
Da. O.
Da. O.
Los Angeles - Predsednik uprave Microsofta Steve Ballmer je dejal, da je prodaja novega operacijskega sistema Windows 7 "naravnost fantastična". Ballmerova izjava prihaja le deset dni potem, odkar je Microsoft novi opreacijski sistem poslal na tržišče.

Po nezadovoljstu z Visto, sedaj pri Microsoftu upajo, da bo Windows 7 bolj zadovoljil želje in potrebe njihovih kupcev. Microsoft je letos namreč zabeležil najslabše poslovne rezultate v zadnjih 23. letih, zato v podjetju upajo, da jih bo novi operacijski sitem vrnili na stara pota.


NPD Group, ki je podjetje specializirano za raziskovanje trga, je sporočilo, da ima Windows 7 precej boljše prodajne uspehe kot pa njegov predhodnik Vista. Po podatkih podjetja NDP, ima Windows 7 v prvih dneh za kar 234 odstotkov boljšo prodajo, kot jo je imela Vista. Sami prihodki sicer niso bistveno višji, saj je večina kupcev novi operacijski sistem kupila po nižjih cenah v predprodaji.


V ZDA morate za Windows 7 Home Premium v predprodaji odšteti 76 dolarjev, medtem ko bo cena v redni prodaji znašala 120 dolarjev. V Sloveniji pa morate za Windows 7 Home Premium 32BIT odšteti 115 evrov, bolj poslovna različica Professional Upgrade stane 200 evrov, najdražja med vsemi pa je različica Ultimate Upgrade, ki vas bo olajšala za 220 evrov.