Malo smešno bi bilo, če bi ob sladkarijah govorili velike in doneče
besede, zato: to je knjigica, ki je namenjena temu, da bo leto prijetnejše.
Zbranih je dvainpetdeset receptov za dobre sladice iz priloge Nedela
Odprta kuhinja, ki so se nam zdeli taki, da vam bodo pri tem v pomoč.
To je vse.
Takole smo si zamislili: spomladi pecite in se brez slabe
vesti posladkajte, medtem ko opazujete, kako se narava
pripravlja k razcvetu. Preprosta, učinkovita lepota,
od katere se vam bo vse zdelo svetlejše.
Poleti se v senci ohladite in z užitkom zagriznite v plodove, ki jim je
barvo in okus dalo vroče sonce. To vam bo dalo energijo.
Jeseni ne imejte slabe vesti, če se boste odločili upočasniti; tako je bilo
mišljeno. Čudoviti odhod letnega časa, verjetno najsijajnejšo predstavo
narave, proslavite tako, da okusite plodove, ki nam jih pripravi za zimo.
Pozimi cenite počitek; vrnite se h koreninam. Poskusite krepko,
preprosto hrano, kakršno so jedli že naši predniki.
To vam bo dalo moč za nov začetek.
In že boste na zadnji strani, kjer boste s pustom odgnali zimo.
In si znova zaželeli ptička s prve…
Dvainpetdeset tednov. Sladkih.