Dan Save Re na Zavarovalnici Tilia – tokrat malo drugače

Že tretje leto zapored namenjajo članice Skupine Save Re en dan v letu dobrodelni dejavnosti.

Objavljeno
18. september 2013 17.02

Letošnji dan Save Re je na Zavarovalnici Tilia potekal malo drugače, saj se ga je del zaposlenih udeležil že aprila, ko so različno pomagali pomoči potrebnim po vsej Sloveniji, del pa se jih je odločil za darovanje krvi. Ker so bile zaloge krvi aprila dovolj velike, smo to storili septembra, ko je po podatkih Rdečega križa Slovenije najpogosteje primanjkuje.


Aprila je skoraj 150 tiliašev na 18 lokacijah po vsej Sloveniji oskrbovance domov starejših občanov razveseljevalo s sprehodi in pogovori, polepšali oz. prebelili so jim prostore, privabljali nasmeh na obraze oskrbovancev varstveno-delovnih centrov in centra za otroke s posebnimi potrebami, sodelovali so pri pakiranju življenjskih potrebščin na Rdečem križu ter urejali športne površine in otroška igrišča v Novem mestu.


131 pa se jih je odločilo, da dan Save Re zaznamujejo z darovanjem krvi. Krvodajalsko akcijo je v ponedeljek zjutraj začel predsednik uprave Andrej Kavšek, ki ga je v novomeškem transfuzijskem centru sprejela gospa Mojca Špec Potočar, predsednica Rdečega križa Novo mesto. V tednu med 9. in 13. septembrom so na sedmih transfuzijskih centrih darovali 45 litrov krvi in tako pomagali pri reševanju življenj v stiski. Poleg tega so na Rdečem križu veseli tudi podatka, da so z akcijo Zavarovalnice Tilia pridobili 53 oseb, ki so se krvodajalske akcije udeležili prvič.

 

Več na: www.zav-tilia.si