dm za prijaznejši ambient v porodnišnicah


Podjetje dm bo v Tednu otroka vsaki od 14 slovenskih porodnišnic podarilo 5 profesionalnih fotografij novorojenčkov

Objavljeno
04. oktober 2012 11.02
V prvem tednu oktobra bomo obeležili Teden otroka, podjetje dm drogerie markt Slovenija pa ga bo praznovalo skupaj z mamicami in novorojenčki. V podjetju dm se zavedajo, kako poseben dar so otroci, zato bodo poskrbeli, da bodo novorojenčki prijokali v prijetno okolje. Poleg maminih naročij jih bo v porodnišnicah pričakal prijazen ambient, ki bo prav poseben tudi za mamice. Podjetje dm bo v oktobru vsem porodnišnicam podarilo 5 profesionalnih fotografij novorojenčkov, natisnjenih na platno velikega formata. Tako bo pričaralo topel dom mamicam in prijetno dobrodošlico novorojenčkom. Stene porodnišnic bodo v oktobru torej zaživele v novi podobi in mamice popeljale na čarobno popotovanje. Direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, dr. med., specialist ginekologije in porodništva se navdušuje nad gesto podjetja dm: »Projekt pozdravljam, saj bodo fotografije odlično poudarile lepoto rojstva in še polepšale bivanje mamic ter njihovih novorojenčkov.« Lepote starševstva se bodo začele že na stenah porodnišnic, dm pa bo starše , včlanjene v program dm babybonus, z rojstnodnevnimi pismi razvajal do 3. leta starosti malčka.

Podjetje dm bo preobleklo porodnišnice in jim vlilo nove energije ter tako popestrilo okolje malčkom in njihovim mamicam. Ker pa želi dm vse mlade družinice spremljati na starševski poti tudi doma, ponuja super oktobrsko ugodnost. Vsem mamicam, ki se bodo v program dm babybonus vključile v mesecu oktobru, bo dm podaril bon za popust za profesionalno fotografiranje dojenčka in bon za tisk na platno 30x40 cm. Popust bo unovčljiv cel mesec na terminalih v poslovalnicah dm po Sloveniji ter bo pomagal ohranjati najdragocenejše spomine, ki se bodo začeli v pisanih porodnišnicah. Otroci so neprecenljivo bogastvo, skupaj s podjetjem dm pa lahko starši ujamejo trenutek skupne poti in radosti.

Skrb za nosečnice, mamice, dojenčke in otroke je v naravi delovanja podjetja dm. Na svoji spletni strani skupaj s strokovnjaki objavljajo nasvete in predstavljajo svoje ugodnosti za različna obdobja otrokovega razvoja. Ob najlepšem življenjskem dogodku ponujajo koristne informacije ter kvalitetno izbiro izdelkov in storitev, ki so povezani s pripravo in prihodom novega družinskega člana. Program dm babybonus je program zvestobe, namenjen nosečnicam in staršem do otrokovega 3. leta starosti.
Generalna skupščina Združenih narodov je že leta 1954 spodbudila države, naj si izberejo svoj Dan otroka, na praznik otroka in njegove pravice pa je z Deklaracijo o otrokovih pravicah in Konvencijo o otrokovih pravicah opozoril tudi UNICEF. Slovenci praznujemo dan otroka prvi ponedeljek v oktobru, praznik pa obeležujemo cel teden. Konvencija Združenih narodov šteje med otroke vse tiste osebe, ki še niso dosegle polnoletnosti in po podatkih Statističnega urada RS je bilo 1. januarja 2011 v Sloveniji 429.673 družin z otroki.

Več o aktivnosti podjetja dm na www.dm-drogeriemarkt.si