Kuharska knjiga Tomaž vs Mate kot navdihujoče darilo za vse leto

Prihaja čas obdarovanja, čas nepozabnih trenutkov, ki jih ustvarjamo skupaj z najdražjimi.

Objavljeno
16. november 2015 17.49
Praznično vzdušje, ki se že najavlja, so želeli pričarati tudi v Lidlu Slovenija, zato so s kuharskima mojstroma Tomažem Kavčičem in Matejem Jankovićem pripravili posebno darilo - kuharsko knjigo Tomaž vs Mate. Od danes naprej je kot darilo na voljo ekskluzivno v Lidlovih trgovinah po Sloveniji.


Vsak kuharski mojster je pripravil 52 nepozabnih receptov, za vsak teden po eno jed. Recepti obeh kuharjev so avtorski in še niso bili objavljeni. Vsak od njiju je pripravil kopico receptov za sendviče, solate, testenine in rižote, juhe, mesne jedi, pa tudi kar nekaj ribjih jedi in morskih receptov ne manjka. In ker noben obrok ni popoln, če na koncu ne sledi še poobedek, so v kuharski knjigi tudi zanimive ideje za sladice. Vsak kuhar je z vsemi ljubitelji kuhanja delil še svoje najbolj uporabne kuharske trike, s katerimi bo priprava hrane še bolj enostavna. 


Vodilo Tomaža in Mateja pri kuhi je preprostost. »Rad vztrajam pri osnovnih sestavinah in njihovih prvinskih okusih. Tudi najbolj preproste jedi, kot je goveja juha ali pire krompir, lahko zablestijo na mizi,« pravi Tomaž in dodaja, da mora gost začutiti, da je bila postrežena jed pripravljena z mislijo nanj. Tudi Mate pove, da je manj več, in da je preprostost vedno najbolj cenjena. »Sta pa pri pripravljanju jedi najpomembnejši čustvena nota in ljubezen do ljudi. Pa nekaj kreativnosti ne sme manjkati – dobra kombinacija okusov in pravo uravnavanje začimb je vselej zmagovita kombinacija,« še doda. 
Knjiga bo na voljo v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji od 9. 11. 2015 do 20. 11. 2015 oz. vse do porabe zalog. Ker je nekaj posebnega, je ne bo mogoče kupiti, ampak jo bodo kupci dobili kot darilo ob petih zbranih kupončkih za 20 EUR nakupa. 


Kuharsko knjigo so kot del božičnega darila prejeli tudi vsi zaposleni v Lidlu Slovenija. Še pred začetkom delitve knjig v trgovinah, je vsak Lidlovec prejel svoj izvod knjige receptov Tomaž vs Mate, s posebnim posvetilom kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča.


Uživajte v odličnih receptih in kuhanju tudi vi!

Vaš Lidl Slovenija