Lidl Slovenija v Mariboru odprl prvo trgovino z novim konceptom 

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec in generalni direktor podjetja Lidl Slovenija Gregor Kosi sta danes v Mariboru odprla prvo Lidlovo trgovino v Sloveniji, ki jo odlikuje povsem nov koncept gradnje in ureditve trgovine.

Objavljeno
16. december 2015 16.21
Gre za pomemben mejnik v zgodovini Lidla, ki s trgovinami nove generacije nakazuje na nadaljnji razvoj in prihodnost podjetja. Nova trgovina prinaša sodobno, izčiščeno in navdihujočo notranjost, s še močnejšo usmerjenostjo h kupcu, zaposlenim ter skrbi za okolje. Zasnovana je na najsodobnejših Lidlovih standardih gradnje in v skladu s trajnostnimi usmeritvami podjetja. Naložba v novo trgovino, ki je tudi ena izmed prvih tovrstnih trgovin v Evropi, je znašala približno 3 milijone evrov, dokončana pa je bila v dobrih treh mesecih. 


»Odločitev, da bo trgovina z novim konceptom stala v Mariboru, je sovpadala z letošnjo načrtovano gradnjo in odpiranjem novih trgovin. Ponosni smo, da naša najsodobnejša trgovina stoji prav v okolju, kjer smo med našimi kupci izredno dobro prepoznavni in sprejeti,« je ob odprtju trgovine dejal Gregor Kosi, generalni direktor Lidla Slovenija. »Prepričan sem, da bo nova mariborska trgovina presenetila in razveselila tako kupce kot nove sodelavce.« V naslednjih letih bo Lidl Slovenija v skladu z novim konceptom postopno prenovil tudi obstoječe Lidlove trgovine. Prav tako pa načrtuje tudi odprtja še nekaj novih. 


Odločitev, da Lidl Slovenija odpre prvo trgovino z novim konceptom v Mariboru, je pozdravil tudi dr. Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor: »Maribor potrebuje zdravo in kakovostno gospodarstvo, ki predstavlja gonilo razvoja lokalne skupnosti. Ob tem se moramo zavedati, da vsaka nova investicija prispeva tudi k trajnostnemu razvoju mesta – z novimi delovnimi mesti, sodobnimi in okolju prijaznimi gradnjami ter družbeno odgovornim ravnanjem posameznih podjetij za izboljšanje kakovosti življenja. Zahvaljujem se Lidlu Slovenija za donacijo humanitarnemu združenju Žvižgač, ki bo lahko s sredstvi pomagal socialno ogroženim ljudem.«


Trajnostno zasnovana gradnja in oprema nove Lidlove trgovine


Nova trgovina je zgrajena iz pretežno iz aluminija, lesa in stekla. V  primerjavi z obstoječimi ima velike steklene površine, ki omogočajo več naravne svetlobe. Ob vstopu v trgovino se odpre svetel in vizualno toplo zasnovan predprostor, ki kupca prijazno povabi v notranjost prodajnega prostora. Ta je še bolj odprt in omogoča povsem novo postavitev izdelkov. Dobrodošle spremembe se uvajajo tudi na blagajnah, ki imajo podaljšan pult in omogočajo lažje pospravljanje nakupa. Povsem drugače so zasnovani tudi notranji prostori za Lidlove sodelavce. Ti so še bolj svetli, odprti, prostorni in navdihujoče opremljeni, kar omogoča prijetno druženje in ustvarjanje svežih idej.  


Lidl Slovenija v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet daje posebno pozornost tudi skrbi za okolje in družbo, v kateri sobiva. Vgrajeno ima toplotno črpalko za pouporabo toplote iz hladilnih vitrin, kar omogoča ogrevanje z naravnimi viri toplote. V Lidlu Slovenija ocenjujejo, da bodo s tem zmanjšali porabo energije in izpustov CO2 za skoraj 70-odstotkov na letni ravni (v primerjavi z uporabo ogrevanja na vročevod). Poleg tega bo imela trgovina svoj lasten zbiralnik za deževnico za zalivanje travnatih površin ob trgovini, zagotovljene pa bodo tudi polnilne postaje za električna vozila. 


Ob odprtju nove trgovine je Lidl Slovenija tudi v Mariboru namenil donacijo lokalnemu humanitarnemu združenju Žvižgač, ki pomaga ljudem in družinam v socialni stiski. Pet polnih vozičkov izdelkov iz Lidlove trgovine sta prevzela predsednik združenja Boris Krabonja in podpredsednica združenja Viktorija Pirjevec Žohar.