24. decembra prihaja nova številka priloge Rekord

Pred vrati je olimpijsko leto 2016.

Objavljeno
16. december 2015 14.31
Posodobljeno
16. december 2015 23.00
Rio de Janiero bo avgusta gostil cvetober svetovnega športa, slovenska odprava pa bi dobila povsem drugačne razsežnosti, če bi imela zastopstvo tudi v kolektivnih športih. Edini, ki si lahko še priigrajo vozovnice za Brazilijo, so naši rokometaši, ki jih že januarja čaka prvi vrhunec leta, evropsko prvenstvo na Poljskem. Navijače bi kajpak najbolj razveselili, če bi si na njem že zagotovili uvrstitev na OI, saj nanje neposredno vodi le naslov evropskega prvaka ali vsaj poraz v finalu s Francijo, ki si je pot v Rio že zagotovila z naslovom svetovne prvakinje. S takšnim ciljem se spogleduje tudi selektor Veselin Vujović, bralci Rekorda pa boste izvedeli, ali mu pritrjuje tudi dolgoletni kapetan reprezentance Uroš Zorman. V Rekordu se boste seznanili z dogajanjem na Poljskem, kam iti na tekmo, kaj se bo dogajalo ob prvenstvu. Med drugim bo močna slovenska gospodarska delegacija poskušala še bolj prodreti na obetavni poljski trg.

Nova obzorja pa se odpirajo tudi Planici, ikoni slovenskega zimskega športa, ki to pot ne bo skakalno oziroma letalno obarvana. V dolino pod Poncami in na njen novi stadion prihajajo najboljši smučarji tekači na svetu, ki bodo, če bo šlo vse po slovenskih načrtih, le »izvidnica« za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju leta 2021.

V decembrskem Rekordu pa boste med drugim lahko brali tudi o stranpoteh ljubljanskega športa in boksarskih rokavicah, ki jih je Dejan Zavec obesil na klin.

Uredništvo Dela