Spoznajte moč fotografije

Medijska hiša Delo organizira fotodelavnico.

Objavljeno
08. maj 2017 17.32

Za vse, ki želite osvojiti osnovno fotografsko znanje ali svoje fotografske spretnosti še dodatno izpiliti, medijska hiša Delo organizira foto delavnico. Svoje bogato znanje in izkušnje bodo z vami delili Matej Družnik, Uroš Hočevar in Voranc Vogel.

Delavnica bo v prostorih medijske hiše Delo na Dunajski cesti 5 v Ljubljani v petek 9. 6. in soboto 10. 6. 2017.

Okvirni program bo sestavljen iz dveh delov in bo trajal štiri šolske ure dnevno. V petek, 9. 6. ob 16.00, se bodo udeleženci seznanili z osnovami teorije, v soboto, 10. 6. ob 10.30, pa pridobljeno znanje uporabili tudi v praksi.

* TEORIJA (obvladovanje fotoaparata, fotografskih prvin, scene in motiva, praktični prikazi in nasveti, preizkus pridobljenih znanj)

* PRAKSA

Ker je število prostih mest omejeno, pohitite s prijavami. Cena delavnice znaša 170 € + DDV.

(V primeru premajhnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi delavnice.)

Foto: Uroš Hočevar/Delo

Znanje in izkušnje bodo med udeležence delili priznani fotografi časopisne hiše Delo:

Matej Družnik (1969) je zaključil Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo in leta 1992 prišel na Delo kot fotoreporter. Od 2012 je na Delu urednik fotografije. Leta 2011 prejel nagrado za fotografijo leta na natečaju Slovenia Press Photo sicer pa je sodeloval na številnih razstavah po Sloveniji in v tujini. Najljubša mu je športna fotografija, seveda pa kot fotoreporter dnevnega časopisa obvlada vse zvrsti novinarske fotografije.

Uroš Hočevar (1972) sodeluje s časopisno hišo Delo od leta 2006. Je soavtor fotografske monografije Oder za odrom. Objavil je več besedil na temo reportažne fotografije v revijah Fotografija, Borec in drugih publikacijah. Decembra 2010 je izšla njegova knjiga z naslovom "Estetika reportažne fotografije", leta 2016 pa je z delom "Estetika reportažne fotografije po enajstem septembru 2001" doktoriral na oddelku za filozofijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Voranc Vogel (1980) se je leta 1997 Delovemu kolektivu fotoreporterjev pridružil še kot gimnazijec, od 2011 pa je urednik fotografije in multimedije na spletnem portalu Delo.si. Leta 2009 je na oddelku za Kulturne študije in antropologijo Univerze na Primorskem diplomiral z delom Resnica manipulacije v fotografiji. Za svoje delo je prejel dve nagradi Slovenia Press Photo, novinarsko nagrado Watchdog ter več drugih nagrad in priznanj. Največ pozornosti posveča reportažni in črno-beli ulični fotografiji.

 

 

Na delavnico se lahko prijavite s klikom na sliko zgoraj.

 

S klikom na sliko boste vstopili v Enotni uporabniški račun podjetja Delo d.o.o, kjer se je pred prijavo na delavnico potrebno najprej registrirati.

Za več informacij o delavnico pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Pogoji poslovanja