V Tušu danes podarjajo 100.000 slovenskih jabolk

V Tušu nadgrajujejo prizadevanja za slovenske pridelovalce in opozarjajo na pomen, ki ga imajo za naše gospodarstvo. 

Objavljeno
07. oktober 2014 11.53

V Tušu nadgrajujejo prizadevanja za slovenske pridelovalce in opozarjajo na pomen, ki ga imajo za naše gospodarstvo. Poleg kampanje, posvečene slovenskim ljudem in tradiciji, ter projekta Spoštujmo slovensko bodo v torek, 7. oktobra, med svoje kupce razdelil 100.000 sočnih slovenskih jabolk.

Tuš, največji Slovenski trgovec, s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sodeluje že 25 let. Tokrat so nadgradili svoja prizadevanja za spoštovanje slovenskega, saj želijo, da slovensko jabolko ponovno postane del našega vsakdana, zato bodo svojim kupcem podarili slovensko jabolko. Tako bodo v vseh trgovinah po Sloveniji v torek, 7. oktobra, med kupce razdelili 100.000 jabolk, ki so rasle v sadovnjakih Savinjske doline, v Sadjarstvu Mirosan. Pobrane v pravi fazi zrelosti so z zelo kratko transportno potjo omenjeni sadeži polni vitaminov in hranilnih snovi.

Jabolko – simbol slovenske kakovosti

Pri pridelavi sadja v Sloveniji ravno jabolka predstavljajo največji delež, ki se je v zadnjih dvajsetih letih skoraj potrojil. Slovensko jabolko je veliko več, kot je videti na prvi pogled. Poleg blagodejnih učinkovin za naše zdravje je simbol vsega, kar nas povezuje, simbol nečesa, kar imamo v Sloveniji dovolj za lastno samopreskrbo. Eden od najstarejših kultiviranih sadežev je na Tuševih policah širom po Sloveniji na voljo vsak dan in jabolka so v celoti slovenskega porekla.

Družba bo tudi v prihodnje z nenehnim širjenjem ponudbe izdelkov lokalnega porekla in poudarjanjem slovenske tradicije skupaj s kupci pripomogla k slovenskem gospodarstvu in ustvarjala nova delovna mesta. S podarjanjem jabolk posredno sodelujejo v nacionalni kampanji ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ob promociji slovenske hrane.