Črno piko dobi ... Janne Harjunpää

Projektni menedžer na DUTB za 80-odstotni delovni čas prejema vsak mesec 19.500 evrov. Zakaj je tako dragocen, zakaj je tako drag?

Objavljeno
30. november 2014 17.53
lvu*Harjunpaa
Ozadja
Ozadja

Finec Janne Harjunpää je projektni menedžer na DUTB. Za zgolj 80-odstotni delovni čas prejema 19.500 evrov bruto plače na mesec. Zakaj je tako dragocen, zakaj je tako drag? Ker »ima izkušnje s podobnimi prestrukturiranji drugje, v baltskih državah in Ukrajini«, pojasnjuje Torbjörn Mansson, glavni izvršni direktor DUTB.

Ta odgovor pove vse. Fantje s severa očitno mislijo, da so v njim bližnji Ukrajini ali baltskih državah; da so v eni od do obisti skorumpiranih nekdanjih držav Sovjetske zveze – in natanko v skladu s to predpostavko tudi ravnajo. Skrajni čas je, da se vrnejo v patrio, slovenski politiki pa naj se vprašajo, kaj so zagrešili, da nas tujci mečejo v isti koš z državami, katerih imena krasi končnica -stan.

***

Kdo si črno piko zasluži ta teden in zakaj? Vaše argumentirane predloge lahko redakciji Črne pike posredujete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., in sicer najpozneje do petka, 5. decembra, do 10. ure.