Kajzerce: Koalicija dobrovoljčkov

Naša teza, da se je Slovenija iz hlapčevske vloge prelevila v liderja, se je v celoti potrdila.

Objavljeno
28. september 2014 16.39
Rok Kajzer, notranja politika
Rok Kajzer, notranja politika
Kar ta trenutek gledate po televiziji, ko se ameriški, britanski in še kakšni vojaški lovci preganjajo in pačijo nad Sirijo in Irakom, to je le predstava za javnost. Kot je poročal portal NewsBar, je Islamska država (ID) skoraj kapitulirala že pred dnevi, ko so voditelji te tvorbe izvedeli, da je v Koalicijo dobrovoljčkov vstopila tudi naša soseda Hrvaška. Skrajneži so se namreč morali soočiti z dejstvom, da je v koaliciji država, ki je bila najpomembnejši predzid krščanstva in v kateri ima Cerkev še danes odločilno vlogo. »Gre za najmočnejši krščanski režim v Evropi in za državo, kjer Cerkev požre velik del proračuna, ni pod državno davčno jurisdikcijo in kjer odloča o zmagovalcu volitev ter določa družbene vrednote,« je pojasnil neki savdski vojni analitik.

Analitik je sicer imel prav, ne pa popolnoma. Kajti tu je bila še najpomembnejša država Koalicije dobrovoljčkov. Številka ena. Najmočnejša in najnevarnejša med vsemi. Ena in edina. Država, brez katere ni nobene svetovne koalicije. Majhna, a velika. Slovenija. Tako močna, tajna in skrivnostna, da je zapisana na seznamu koalicije, a je nihče ne najde. Ne vidi. Ne zazna. Vsi vedo, da je tam, vendar tega nihče ne potrdi ne zanika. Tisti, ki so sestavljali seznam dobrovoljčkov, na vprašanje, ali je Slovenija na njem, odgovarjajo: »Če vam to povemo, vas bomo morali ubiti.«

Iz zgodovine vemo, da je naša država v preteklih letih za nekajminutni fototermin z ameriškim predsednikom Barackom Obamo plačala visoko ceno – zaradi nekaj slik z drugim najmočnejšim človekom na svetu (prvi je seveda Putin) smo morali graditi drugi in tretji blok nuklearke, sprejeti 20 tisoč zapornikov iz Guantanama in kot boga častiti veleposlanika ZDA. Slika aktualnega predsednika Slovenije z Obamo je najbrž prvi dokaz, da smo v koaliciji.

A ker ni zahtev po gradnji še petega bloka NEK, se je naša teza, da se je Slovenija iz hlapčevske vloge prelevila v liderja, potrdila. Tokrat za fototermin nismo plačali nič. Plačale so ZDA. Naša privolitev, da vodimo koalicijo, bo prinesla ameriški odkup vseh slovenskih dolgov, prevzem slabe banke ter prevzem najhujših slovenskih zapornikov, ki jih bodo preselili v Guantanamo. Kaj se je zgodilo? Kako je slovenski predsednik dobil termin pri ameriškem? Vsi vemo, da naših letalskih, kopenskih in pomorskih sil ne moremo spraviti niti na pol poti do območij, ki jih je nadzirala Islamska država ... Da smo na robu finančnega preživetja. Da nismo nevarni nikomur, razen sebi ... Kaj, za božjo voljo, se je zgodilo?

Odgovor je bil daleč, a tako blizu. Slika, ki jo ekskluzivno objavljamo, pove vse. Zunanji minister. Strah in trepet domače politike, večni koalicijski partner, večni minister in človek, ki je širšo javnost čudežno prepričal, da se res bori za penzije, regrese, dodatke. Človek, ki je rušil in gradil vlade, mož, ki so ga potihem imenovali Teflonko. Tudi v aferi Koalicija je bilo tako. Streljali so nanj z vsemi topovi, a se mu ni nič poznalo. Toda kako je zlomil ZDA?

»Poglejte, težave z Islamsko državo so postale neobvladljive, zato so partnerske države prosili za pomoč. Potem ko je ID zaradi groženj Hrvaške z vojaško intervencijo skoraj kapitulirala, se je vojna kljub temu nadaljevala. Potem se je vmešala Slovenija. Vsi voditelji ID so v minuti, tiho in brez besed, držeč v rokah sliko Karla Erjavca, podpisali kapitulacijo. S tem je bila vodilna vloga Slovenije potrjena in zato je nihče na spisku tudi ne najde. Vsi iščejo spodaj, ona pa je zgoraj, pred ZDA,« je pojasnil visoki vir iz Bele hiše.

Nato se je še razjasnilo, zakaj so funkcionarji ID takoj popustili. Eden od njih, še vedno vidno pretresen, nam je povedal: »Ko smo izvedeli, da je proti nam tudi Slovenija s Karlom na čelu, smo vedeli, da je konec. ZDA bi prej ali slej porazili, ampak s človekom, ki sam obvladuje celotno državo Slovenijo in je iz diplomatskega in političnega življenja odstranil celo Dimitrija Rupla, se noče igrati nihče.«