Kontrolna točka: spor zaradi Zlate lisice

Pred novo sezono preverjamo, kaj se je zgodilo s sporom med SP Branik in Mapromom.

Objavljeno
22. november 2015 16.38
maribor
Urban Červek, ozadja
Urban Červek, ozadja
Kaj: spor zaradi Zlate lisice

Kje: na mariborskem Pohorju

Zakaj: zaradi denarja

Kdo: SK Branik in Marprom

Ob pričakovanju prve »pošiljke« snega se tudi na mariborskem Pohorju pripravljajo na novo smučarsko sezono. Remont žičnic je pri koncu, pravijo pri občinskem operaterju infrastrukture Marpromu.

V spominu pa je ostal spor med Marpromom in smučarskim klubom Branik zaradi Zlate lisice, tekmovanja svetovnega pokala za ženske. Ker Branik ni priznal vseh stroškov Marpromu za pripravo proge in delovanje žičnic, so morali branikovci na koncu sezone celo peš gaziti v hrib, saj jim je dan pred njihovim tradicionalnim zaključkom sezone Marprom ugasnil naprave. Med njimi so bili tudi znani smučarji llka Štuhec, Filip Flisar, Boštjan Kline in Klemen Kosi. Medtem ko je bil smučarski klub pripravljen plačati 55.000 evrov bruto, jim je Marprom zaračunal 79.000 evrov (brez ddv).

Zdaj oboji zatrjujejo, da je spor zglajen. »Kar zadeva sezono 2014/2015, so bila vsa nesoglasja med SK Branik in Marpromom kot upravljavcem smučišča urejena že v zgodnjem poletju, tako da s pozitivnimi občutki pričakujemo naslednjo sezono. Verjamemo, da smo se v lanski, prvi skupni sezoni veliko naučili in navadili na različne načine razmišljanja, predvsem pa, da bomo znali na lanskih temeljih bistveno bolj uspešno sodelovati in tudi reševati morebitna nesoglasja,« je sporočil Boštjan Tancer.

Predsednik SK Branik seveda zagotavlja, da tekmovanje za zlato lisico tudi to sezono bo. »SK Branik Zlato lisico organizira že 51 let in delamo z namenom, da bo tako tudi naslednjih 51 let.«

Pri Marpromu zagon letošnje zimske sezone na mariborskem in areškem Pohorju ob ustreznih vremenskih razmerah načrtujejo za 17. december ali že prej, če bo vreme zelo naklonjeno zasneževanju. Dnevna vozovnica bo stala 31 evrov, sezonska stane 310 evrov in jo je mogoče kupiti do konca novembra. Za občane Maribora in Ruš bo smučanje ob ponedeljkih, torkih in sredah za 30 odstotkov cenejše.

Urban Červek