Nepreslišane izjave

Tedenska prežvekovanja.

Objavljeno
22. april 2017 22.00
Posodobljeno
24. april 2017 12.00
Lidija Glavina Slovenski državni holding SDH 8.3.2017 Ljubljana Slovenija [Lidija Glavina,SDH,Slovenski državni holding,Ljubljana,Slovenija]
Ozadja
Ozadja

»Nikoli. Ne lobiram, ukvarjam se s strateškim svetovanjem. To pride v poštev pri tistih, ki vedo, kaj je to strategija, Todorić pa tega ne ve.«

Janez Kocijančič, dolgoletni predsednik slovenskega olimpijskega komiteja, odgovarja na vprašanje Dela, ali je lobiral za Ivico Todorića. Zanimivo bi bilo slišati, kako 75-letnik definira lobiranje in kako strateško svetovanje.


»Za menoj ne stoji nihče. Za menoj stoji Milan Jazbec.«

Milan Jazbec, slovenski veleposlanik v Makedoniji, je uradno napovedal kandidaturo za predsednika države. Stoji sam za seboj ali ne?


»Volitve so blizu in #murgle spet udarjajo z repom.«

Janez Janša je po tem, ko je tožilstvo proti njemu vložilo tožbo za odvzem premoženja nezakonitega izvora, vrednega 400 tisoč evrov, na tviterju pokazal, da ostaja zvest samemu sebi.


»Mislim, da vse delamo po planu in da finančni trgi razumejo, kaj počnemo.«

Lidia Glavina, predsednica SDH, za RTV Slovenija odgovarja na pomisleke, da Slovenija daje vtis neresnega prodajalca NLB. Upamo, da poleg finančnih trgov tudi ona razume, kaj počne.

»Univerza v Ljubljani se mora kot feniks dvigniti iz pepela preteklih afer.«

Igor Papić, edini kandidat za ljubljanskega rektorja, je predstavil svoj program. Ali to pomeni, da bo univerza pod njegovim vodstvom – mandat bo, če bo izvoljen, prevzel oktobra – spoštovala sklep ministrstva in v proračun vrnila nezakonito izplačan dodatek za stalno pripravljenost?