Ura resnice

Zadružna zveza v torek o odpoklicu Vriska in Kureta.

Objavljeno
19. november 2017 12.40
Mateja Babič Stermecki
Mateja Babič Stermecki

Na Zadružni zvezi Slovenije (ZZS) je v torek pričakovati pestro dogajanje na izrednem občnem zboru, na katerem bodo s tajnim glasovanjem odločali o odpoklicu Petra Vriska z mesta predsednika zveze in Ivana Kureta z mesta predsednika nadzornega sveta.

Ker menijo, da je dovolj izkoriščanja premoženja kmetov za zasebne interese, je namreč osem zadrug, članic ZZS, zahtevalo sklic izrednega občnega zbora, na katerem želijo odpoklicati omenjeno dvojico, ker da sta najbolj odgovorna za situacijo v zadružnem sistemu.

Oba ne poročata objektivno glede prodaje Deželne banke Slovenije ali vstopa strateškega partnerja v Kapitalsko zadrugo, temveč zavajata, ko govorita, da peščica zadružnikov deluje pod okriljem kupcev, ki bodo prišli poceni do lastništva v banki, menijo v zadrugah, pobudnicah zbora oziroma odločanja o Vriskovi razrešitvi. Tako bo torej pojutrišnjem znano, ali bo slovensko kmetijstvo, tako kot zadnjih dvajset let, tudi v prihodnje obvladoval Peter Vrisk, ali pa je prišel čas, da se konča vladavina tega moža s številnimi dobro plačanimi funkcijami. Čeprav je zaupanje vanj in v njegovo delo močno načeto, pa je izid torkove glasovanja negotov.


Več preberite v jutrišnjih Ozadjih.