Skupina Regia zmanjšala večmilijonski dolg  

Poslovanje avtomobilskih trgovcev v Sloveniji

Objavljeno
18. november 2019 11.10
Posodobljeno
18. november 2019 11.55
Samo Javornik, direktor skupine Regia Group.
FOTO: Regia Group
Bl. K.
Bl. K.
Skupina Regia Group je v zadnjih devetih letih uspešno izvedla finančno in poslovno prestrukturiranje, ki je po besedah direktorja skupine Sama Javornika enkratno tako po obsegu kot tudi uspešnosti doseženega. »Dolg skupine je še v letu 2010 znašal več kot 107 milijonov evrov. Do danes nam je s finančnim in poslovnim prestrukturiranjem uspelo svojo zadolženost znižati na vzdržnih 13,9 milijona evrov. Torej smo v devetih letih dolg zmanjšali za skoraj sto milijonov evrov, in to brez odpuščanja. S tem smo dosegli raven, ki nam omogoča stabilen razvoj v prihodnosti,« je na nedavni novinarski konferenci pojasnil direktor družbe Regia Group, ki v svoji skupini vključuje številna podjetja s področja avtomobilizma in nepremičnin.

Kot pravijo v vodstvu družbe, je bilo njihovo osnovno vodilo, da v procesu prestrukturiranja nobeden od upnikov, ki so s skupino v preteklosti poslovno sodelovali, ne utrpi poslovne škode. »Postali smo zdrava organizacijska struktura z uravnoteženo strukturo virov financiranja, kar nam omogoča pričeti nov razvojni cikel. Regia Group je organizacijsko in stroškovno optimizirana ter pozitivno zre v prihodnost. Imamo jasno začrtano vizijo. Čisti dobiček  v lanskem letu je primerljiv z načrtovanimi rezultati za obdobje 2019–2023. Po dolgih letih gre za rezultat, ki dobro odseva raven denarnega toka,« je povzel Samo Javornik.

Skupina Regia Group poleg matične družbe Regia Group vključuje številna  podjetja v Sloveniji s področja avtomobilizma in nepremičnin. Med njene hčerinske družbe spadajo Avtohiša Real, Avtohiša Vič, Avto Moste, Avtohiša Kranj in Regia Kritje.