Deloindom: Dekoracija in zavijanje daril - pravljična 
embalaža

Pripravili smo tri ideje za praznično zavijanje daril, ki jih boste z malo spretnosti lahko izpeljali tudi doma.

Objavljeno
16. december 2015 11.35
Tjaša Rifelj
Tjaša Rifelj

Vse bolj se zavedamo, da je čar obdarovanja v drobnih pozornostih, kako bomo podarili, kako bomo nekoga razveselili. Se vam je že kdaj zgodilo, da je bilo darilo tako lepo zavito, da ga najraje kar ne bi odprli? Ne glede, kako veliko je, ga lahko z malo spretnosti in domišljije zavijemo na prav poseben, pravljičen način. Poigrajmo se z embalažo, bodimo ustvarjalni in izvirni, tako da z njo presenetimo.

Dva v enem ali ko embalaža 
postane okrasek za jelko

Preproste in uporabne drobne pozornosti imajo svoj čar, še posebno če jih zapakiramo malo drugače, igrivo. »Obleka je ovitek, ki je včasih vred­nejši od knjige.« Naredimo lahko še korak naprej in zgodbo napletemo tako, da tudi embalaža postane darilo.

Potrebujemo:

  • dve plastični krogli iz dveh polovic
  • okrasno leseno zvezdico
  • tanjšo zlato okrasno vrvico
  • leseno palico
  • belo akrilno barvo
  • okrasne lepilne trakove
  • prozorno folijo

Darilo, svetleče se nogavičke, vstavimo v večjo prosojno plastično kroglo. V drugo, manjšo kroglo vstavimo zvezdico ali karkoli drugega, zgolj kot dekoracijo. Skozi luknjici obeh krogel napeljemo tanko zlato vrvico.

Leseno palico, poslikamo ali poljubno okrasimo. Preden večjo kroglo zapremo in jo obesimo na leseno palico, v nogavičko skrijemo okrasni lepilni trak, zraven pa vstavimo še sporočilce z navodili za izdelavo božičnega okraska.

To se glasi približno takole: Najprej pomeri nove nogavičke. Aha, nekaj se skriva v njih. Zdaj pa v roke vzemi polovičko embalaže – krogle, položi jo na tršo prozorno folijo in jo obriši s svinčnikom. Nastali krog najprej prelepi z okrasnimi lepilnimi trakovi, nato ga izreži in vstavi v kroglo. Kroglo zapri z drugo polovičko. Jeeeej! Iz plastične krogle je nastal obesek za jelko. Naredimo še enega?

Kako izdelati ročno potiskan ovojni papir in dekorativni steklen lonček z lučkami, v katerega lahko spravite celo darilo, preberite v novi številki priloge Deloindom.