Deloindom: Marmelade v deželi kozolcev

Marmelade narejene po tradicionalnih ali izvirnih receptih, sodijo med najpogosteje ocenjevane domače dobrote pri nas.

Objavljeno
26. september 2014 11.23
J. B.
J. B.

Priljubljenost domačih marmelad kljub pestri izbiri ni nikoli usahnila in mamljivi sadni posladki, sodijo med najpogosteje ocenjevane domače dobrote pri nas. V Deželi kozolcev v Šentrupertu pa so jim posvetili pravi festival. Pred letošnjim, ki bo 4. oktobra, so v oceno prejeli kar 104 vzorcev, petino več kot lani.

Ocenjevala jih je tričlanska strokovna komisija z Biotehniške fakultete v Ljubljani pod vodstvom dr. Tomaža Požrla. Največ vzorcev je bilo mešanega okusa, so pa bili med njimi v primerjavi z lani že tudi bolj drzni okusi, denimo bučna marmelada s čilijem, marmelada iz žajblja in ingverja, refoškov čatni in marmelada iz rdeče pese z medom. V konkurenci je bilo tudi osem vzorcev iz Nemčije. Za vse izdelovalce sladkih pregreh je komisija pripravila strokovne napotke, kako še izboljšati svoje umetnine.

Kdaj in kje bo potekal festival in kaj organizatorji ponujajo poleg okusnih marmelad, si preberite na tej povezavi spletne strani www.deloindom.si!