Deloindom: Odprta vrata - diši po praznikih

Rdeča s pikami, praznično okrasje ter doma pečeni piškoti in pecivo so ob našem obisku napovedovali, da se bližajo božično-novoletni prazniki.

Objavljeno
22. december 2015 10.09
Aleksandra Zorko
Aleksandra Zorko

Bogdana in Miha, naša tokratna gostitelja, navadno praznujeta doma v družinskem krogu ob lepo pogrnjeni mizi in tradicionalnih jedeh.

V stanovanje v zgornjem nadstropju družinske hiše iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja sta se preselila pred skoraj petindvajsetimi leti. Njun skupni dom je nastajal počasi. Urejala sta ga sama, ga sproti prilagajala potrebam, dodajala nove stvari, odstranila kakšno staro in tako se spreminja in raste še danes. Na primer, sedežno garnituro, ki jo uporabljajo že vrsto let, nameravajo v kratkem osvežiti, saj jo bodo dali preobleči v novo tkanino. Malo pred našim obiskom je končno podobo dobila letna kuhinja na terasi. Tako kot drugih stvari v hiši se je njene izdelave lotil Miha sam, ki se tudi profesionalno ukvarja s prenovami. »Delamo po principu prenova v osmih dneh. Navadno izberemo neki detajl, kos pohištva ali kakšen predmet, in iz njega izpeljemo celotno zgodbo prenove,« pripoveduje gostitelj.

Celotno zgodbo si preberite v prilogi Deloindom ali na www.deloindom.si.